2019-20 Sonbahar/Kış Stil ve Moda Trendleri

Her ne kadar zor olsa da 2019 yazıyla vedalaştık. Sonbaharın o sarı, kahve, gri tonları henüz doğayı ele geçirmedi ama biz yine de yeni sezonun trendlerini sıralayıp sizi de ufak bir moda turuna çıkaralım istedik.

İşte sonbahar – kış sezonunu için olmazsa olmaz trend önerileri;

 

Maskülen Şıklığın Olmazsa Olmazları: Takımlar

Takım denince ilk akla gelen pantolon ceket olsa da etek ceket, süveter ve hırka gibi birbirini tamamlayan tüm parçalar oldukça moda. Aldığınız takımın parçaları pek çok farklı kombinde de kullanabilirsiniz. Blazer ceketleri Jean pantolonlarla tamamlayıp spor şık ve rahat bir kombin yaratabilirsiniz.

 

Zamansız Deri Parçalar

Özellikle 80’ler ve 90’ların ruhunu taşıyan oversize deri ceketler bu senenin olmazsa olmazlarından. Deri siyah ceketlerin ironik ruhu her ne kadar vazgeçilmezimiz olsa da bu sene renkli deriler, deri pantolon ve etek gibi parçaları da bol bol göreceğiz.

 

Minimalizmin En Tasarım Hali

Büyük çantalar işlevselliği ile her daim kurtarıcı olsa da bir süredir hayatımızda minik ve göz alıcı renklerde çantalar da var. İlk etapta epey yadırgasak da kombinlere sevimli bir hava katan bu tasarımları bu sezon da oldukça fazla göreceğiz. Tabi spora giderken çok da doğru bir seçim olmadığı için dev çantalar yine gönlümüzü fethedecek.

 

Modern Kovboylar

Bilekte ya da diz altında, topuklu ya da daha düz, taba, siyah ve hatta beyaz… Kovboy çizmeleri bu senenin en trend parçalarından biri. Dümdüz sade bir kıyafete bir anda bambaşka bir hava katacak bu parçalar bu senenin olmazsa olmazlarından. ‘Asla giyecek bir şey bulamıyorum’ günlerinden birinde etek-çizme-kazak kombini de keyfinizi yerine getirecektir.

 

Ekosenin Dayanılmaz Cazibesi

Ekose diyince akınıza ilk gelen 90’ların ikonik filmi Clueless ve Alicia Silverstone’un sarı takımı ise yalnız değilsiniz. Pileli ekose etekler, salaş oduncu gömlekler, kaşmir kabanlar, havuç pantolonlar, kocaman şallar… Bu sonbahar ve kış dolabınızın olmazsa olmazı yine ekoseler olacak. Bizim önerimiz renkli bir ekose parçaya şans vermeniz.

 

Süper Kahramanların Olmazsa Olmazı: Pelerinler!

Yine yavaş yavaş kabul edip bağrımıza basacağımız bir trend var ki o da pelerin kabanlar. Gönül ister ki her pelerin giydiğimizde Lord of the Rings’in güzel mi güzel Arwen’ine dönüşelim. Arwen olamasak da tarzınıza asil bir hava katacağına şüpheniz olmasın.

 

Sıcacık Çiçek Desenleri

Yaz mevsiminin renk ve desenleri gri havalarda içimizin açılması için oldukça keyifli bir bahane olacak. Gri örgü bir kazağı rengarenk bir çiçekli etekle kombinleyip altına da bağcıklı bir postalla harika görüneceğinize şüpheniz olmasın. Yazdan kalma çiçekli bir elbise ve oversize bir sweatshirtle salaş ama kesinlikle farklı bir şıklık yakalayabilirsiniz.

 

Göz Alıcı Neonlar!

Neon yeşil, turuncu, pembelerle dolu bir kışa daha merhaba demeye hazır olun. Tabi baştan aşağı neon giyinmek değil de gri, siyah, toprak tonları gibi göz yormayan renklerle alıştıra kombinlerinize ekleyebilirsiniz. Dümdüz sade bir kıyafeti neon bir çorapla bile bambaşka bir havaya sokabilirsiniz.

 

Baştan Aşağı Tek Renk!

Aslında bir süredir oldukça moda olan tek renk üzerinden hatta tek ton üzerinden giyim trendi temiz ve net bir görünüm için ideal. Baştan aşağı tek rengin tonlarında giyinmek için aslında en çok kullandığımız renk siyah her daim kurtarıcı ve tabiri caize en asil renk olabilir. Siyahın tam zıttı beyaz ve krem tonları kış ruhuna aykırı gibi görünse de tek renk giyim için en uygun renkler diyebiliriz. Tabi siz dolabınızda en çok olan renklerden birini seçerek de başlayabilirsiniz.

 

ve Son Tüyolar!

Bu sonbahar-kış aksesuar anlamında balıkçı şapkaları, zincir kolyeleri ve baget çantaları görmeye devam edeceğiz. Kışın abiye giyim seçenekleri yaza göre biraz daha kısıtlı görünse de tüylü, payetli, çiçek desenli elbiseler göz atmanızı öneririz. Yine peluş akımı devam edecek zarif bir elbiseyi dev bir peluş kabanla tamamlayabilirsiniz.

Günlük seçimlerde dev örgü kazaklar, şişme montlar, skinny jeanler, havuç pantolonlar ve bilekli eşofmanlar yine kurtarıcımız olmaya devam edecek gibi görünüyor. Bağcıklı postallar ise dünyanın en güzel ve kurtarıcı parçası olmaya devam olsa da arada bir topuklu bot giymeyi de denemekten zarar gelmez. Ne giyerseniz giyin evden çıkmadan aynada kendinize bir gülümseyin!!!

 

Geçen senenin trendleri ile günümüzü karşılaştırmak isterseniz tıklayın.

Canan Öztürk

Yorumlar