Masaüstü bilgisayarlarımızdan ve oyun konsollarından da bildiğimiz Fallout bu sefer Fallout: Shelter ile telefonlarımızda! Fallout Shelter, nükleer bir gelecekte bizi yer altında yaşam kuracağımız bir dünyaya götürüyor. Bu strateji ve simülasyon deneyimi olan oyunda, sığınaklar (Vault) kurup kendi topluluğunuzu oluşturuyorsunuz. İnsanlarınızı Wasteland’in tehlikelerinden koruyarak başka bir dünyaya girmeye hazır olun.
SimCity gibi popüler oyunların olduğu bir kategoride bugünlerde kaliteli bir alternatif pek rastlanmıyor. SimCity‘i, oyun oynayan çoğunluk biliyordur fakat klasik bir SimCity arayışında olmayanlar ise bugünlerde alternatif olarak Playstation, xBox ve PC’de de bulunan Cities: Skylines oyununa kaymış durumda. Fakat herhangi bir oyun konsoluna sahip değilsen bilgisayar başında da oyun oynamak için vakit harcamıyorsan, cep telefonunda oynayabileceğin günümüzde de rağbet gören Pocket City‘i deneyebilirsin.
Homescapes, oyun tarzı olarak bir zamanlar her telefonu ele geçiren Candy Crush Saga tarzında çalışıyor. Fakat farklı olarak bu oyunda bölümleri geçtikçe elde ettiğiniz puanları ev sahibi ve ailesinin problemleri ve ihtiyaçlarını gidermek için kullanıyorsunuz ve tabi ki oyun hakkınız kalmadığında oyun içi ödemelerle oyuna devam edebiliyorsunuz. Aşırı derecede bağımlılık yapan bu oyunu oynarken dikkatli olun : )
İlk olarak 1995 yılında Phil Hassey tarafından geliştirilen Galcon, mobil dünyanın merkezimize girmesiyle birlikte yine Phil tarafından oyunun son versiyonu Galcon 2: Galactic Conquest ile karşımızda! Oyun, kabaca tarif etmek gerekirse gezegenler arası bir savaş oyunu gibi görünüyor fakat strateji ve matematik tarafı oldukça ağır basıyor. Eğer siz de stratejik oyunlardan hoşlanıyorsanız, multiplayer oynanabilen ve farklı oyun modları da olan Galcon’da saatlerinizi harcamayı göze almalısınız : )
PlayerUnknown’s Battlegrounds kısaca PUBG. Multiplayer bir aksiyon oyunu olan PUBG, mobil dünyada da oldukça bağımlılık yapmasının yanı sıra, büyük ölçekli bir haritada oyuncuların ayakta kalmak için savaştığı ve son kalanın kazandığı deathmatch türü bir savaş aksiyon oyunu. Oyuncular maça tek başına veya dört kişiye kadar küçük bir takım ile de girebiliyor, fakat her iki durumda da hayatta kalan son kişi veya takım maçı kazanıyor.
Her maç bittikten sonra oyuncular, ne kadar süre kurtulduklarına, ne kadar adam öldürdüklerine ve diğer oyunculara ne kadar zarar verdiklerine göre oyun içi para kazanıyorlar. Bu paralar; karakter, silah özelleştirme veya kozmetik ürünler (şapka, ceket vs.) için kullanılabiliyor.
Bu içeriğin güncellendiği tarih 11/04/2019 23:39
Leave a Comment