2021 Biterken İstanbul’dan Yeni Mekanlar ve Lezzetler

Yine bol keşifli ve lezzetli İstanbul mekan listesi geldi! Bazıları çok yeni açılan bazıları da bizim daha yeni ziyaret ettiğimiz mekanlar. Hafta sonu yaklaşırken listeler yapılsın ve keşifler başlasın. Sizin denemen lazım dediğiniz mekanlar varsa onları da yazmayı unutmayın!

 

SEASON Artisan Bakery

Bebek’in yeni patisserie mekanı Season’da her gün envai çeşit kruvasan, ekşi mayalı ekmek, tatlı gibi taptaze lezzetler bulunuyor. Hafta sonlarına özel foccacia, Danish gibi şahane ürünler de çıkıyor. Takip edin deriz.

 

The Whirl Roastery

Maslak Atatürk Oto Sanayi içerisinde günden güne farklı ve iyi mekanlar dikkatimizi çekmeye başlıyor. Bir kahve kavurucu olan The zehirli Roastery de onlardan biri. Ortamı ve dekoruyla dışarıdan hemen dikkatleri çeken mekanın çekirdekleri de çok iyi.

 

Pålegg

Danimarka usulü ekmek üzeri lezzetlerin yani Smørrebrød için şehirdeki adresimiz artık Palegg. Deniz mahsulü, köfte, kavurma gibi ilginç versiyonlarını ve beignet tatlılarını mutlaka denemelisiniz.

 

Barnathan Brasserie & Roof

Galata Kulesi’ni müthiş heybetiyle görebileceğiniz bir terasta kahvaltıya veya şık bir akşam yemeğine hayır demek zor. Bölgenin tarihi binalarında Barnathan Apartmanı’na gelerek bu büyülü mahallenin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Mon Bakehouse Ulus

Ulus’ta geçtiğimiz günlerde açılan Mon Bakehouse mahalleyi nefis çörekler, kurabiyeler, ekmekler ve tatlılar ile tanıştırdı. Çay ve kahve yanına artık farklı lezzetler arayanlara leziz seçenekler var. Bu aralar stollen keki de bulabilirsiniz.

 

Casa Cooklife

Balat’ın sevilen mekanı Cooklife yeni konseptiyle artık Bomonti’de. Yavaş yaşam kültürünü benimseyen ortamı ve menüsüyle mahallede farklı bir seçenek sunuyor. Kahvaltıları ve tatlıları özellikle başarılı.

 

Liman İstanbul

Karaköy’ün tarihi restoranı Liman Lokantası, Galataport’ya yeniden hayat buldu ve servise başladı. Geleneksel Türk Mutfağı’nı modern sunumlarla yorumlayan mekan özel yemekler için ideal.

 

Vegan Masa

Sonunda vegan bir lahmacun ve pide salonumuz oldu. Taşfırınlı mekanda her şey vegan. Ayran, kıymalı pide, lahmacun, yayla çorbası gibi klasik lezzetler bitkisel bazlı olarak her gün taptaze sunuluyor.

 

CokCok – Contemporary Thai

Şehrin favori Thai restoranı ÇokÇok ekibi Soho House bünyesinde yeni bir mekan açtı. Bu defa geleneksel yemeklerinin yanında son derece şık tabaklar, deneysel tatlar ve özel kokteyller bizi bekliyor.

Yorumlar