Bu oyunun belli bir zamanı olmaması da bu yüzden zaten. Klasik tiyatro denince akla ilk gelenlerden biri olan Martı’nın bu versiyonu güncel hayata ve absürtlüğüne hiç zorlanmadan çok güzel uyarlanmış. Hayaller, hayal kırıklıkları, kuşak çatışmaları, kıskançlıklar, genç insanların tutkuları gibi duyguları iliklerinize kadar hissediyorsunuz.
Karakterlerin her biri farklı kavramları temsil ediyor. Mesela Treplev’in küçük bir kasabada yaşamasının getirdiği kapana kısılmışlık ve kendini istediği gibi ifade edememesi hissi, Arkadina ve Treplev arasındaki anne-çocuk ilişkisindeki kuşaklar arası iletişim sorunu ve asla çözüme kavuşamaması gibi her bir karakterin üzerinden çıkarabileceğimiz birçok hikaye var. En azından birinde kendinizden bir şeyler bulup ona daha yakın hissedeceğinize eminim.
Karakterlerin hepsi birbirinden renkli ama Tilbe Saran’ın canlandırdığı Arkadina oyunun yıldızı bence. Seyircinin dikkatini 100 dakika boyunca yakalayabilen, eğlenceli ve tempolu bir oyun. Martı bir yaz gecesinde başlayarak mutsuz insanların sıkıntılarını günümüzün dili ve tavrı ile komediyle karışık bir şekilde ortaya koyuyor. Pürtelaş’ın Martı’sı sezonun öne çıkan yapımları arasında yerini alarak kocaman bir alkışı yürekten hak ediyor.
23-30 Nisan, 21-28 Mayıs tarihlerinde Uniq Hall’da sahnelenen Martı’yı #denemenlazım
Yazan: Anton Çehov
Türkçe Versiyon: Sami Özbudak
Yöneten: Serdar Biliş
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Gamze Kuş
Müzik: Çiğdem Erken
Koreografi: Tuğçe Tuna
Işık Tasarımı: Cem Yılmazer
Video: Ezgi Kaplan
Ses Eğitimi: Susan Main
Kast: Banu Kuruoğlu
Oynayanlar: Boran Kuzum, Ecem Uzun, Fırat Tanış, Gonca Vuslateri, Kayhan Açıkgöz, Serdar Orçin, Sevil Akı, Şerif Erol, Tilbe Saran, Yasin Bardakçı, Cem Cücenoğlu
Bu içeriğin güncellendiği tarih 17/02/2019 15:07
Leave a Comment