Köşe başında hiç ummadığın en ufak dükkanda bile harika lezzetler keşfedip, “bu yediğim kebapsa, şimdiye kadar ne yemişim” diyebilirsin. Veya sabah gözünü açar açmaz yediğin ılık şöbiyet, mutluluktan gözlerini doldurabilir. Bunları yaşadık, biliyoruz. Siz de yaşayın, Antep’e gittiğinizde sadece klasiklere uğramayın diye @gurmekesifler fotoğrafları ve @goodcityguides cümleleriyle bu listeyi toparladık. Hazırsanız başlıyoruz!
Herhangi bir baklavacıda şöbiyet yediyseniz, şekerden boğazınız yanmış ve içindeki fıstığı mumla aramış olabilirsiniz. Zeki İnal şöbiyeti, şöbiyetle ilgili tüm önyargılarınızı silecek cinsten. İçinde keçi sütü ve irmik ile yaptıkları kremamsı bir kaymak var. En önemlisi ise şöbiyeti yemek için sabah erken saatte, ideali 9-9:30 arası gitmek. Taptaze, sıcacık, ağzınızda eriyen bir lezzet bombasına düşmek için.
Antep lahmacunu sarımsaklı oluyor. Hatta Antepliler “sarmısaklı” derler. Bugüne kadar yediğimiz en iyi “sarmısaklı” lahmacun, çıtır çıtır incecik hamuruyla Üçler’deydi. 1 tane yedikten sonra 2. kolayca geliyor; 3. yü söylerken buluyorsun kendini. Yine bir püf noktamız var! Üçler’de lahmacun yanında geleneksel olaral patlıcan söğürmesi geliyor; söğürmeyi direk lahmacunun içine koyun, lahmacunu “dürüm edin” (yani sarın) ve afiyetle hüpletin.
Burası aslında bir mahalle kasabı. Antep’te süper bir konsept var: kasapların yanında bir de fırın oluyor. Evine et aldın, bir kısmını pişirip götür diye veya direk sıcak sıcak orda tüket diye. Altun Et Kebap da bu konseptten, Gaziantep’in en iyi dürüm kebapçısı. Meşhur oldukları konu ise Maraş taraklıkları! Defalarca gelmek isteyebilirsin.
Ciğer mühim konu. Antepliler, sabah işe gitmeden kahvaltıda ciğer yiyor; bu yüzden çoğu mekan sabah 6-7’ye kadar hizmet veriyor. Ciğerci Hüseyin ise tüm gün açık. Buraya geldiğinizde denemeniz gereken imza yemekleri ciğer kavurma. Yumuşacık, bao ekmeği gibi lavaşın içinde marine edilmiş kavurma. Ciğer sevmeyen biri bile burda 2. porsiyona döner.
Anadolu’da gezdiğimiz tüm şehirlerden öğrendiğimiz birşey varsa o da Sanayi Sitesi içinde “iyi” denilen dükkanların genellikle “baya iyi” olduğu. Ali Usta’nin yerine bizce sabah gidin; kahvaltı niyetine baklava hamuruna yaptığı Antep peynirli su böreğini yiyin, sonra da kahvenizin yanında dürüm katmer isteyin!
Küşleme diyince Halil Usta’nın yeri ayrı. Eğer Halil Usta’yı tattıysanız size alternatif önerimiz Küşlemeci Mehmet Usta. Lezzet olarak neredeyse aynı; üstüne bonus da Mehmet Usta’nın inanılmaz misafirperverliği, güler yüzü ve ikramları. Her gittiğimizde bizi sanki uzun süredir görmediği bir akrabasını karşılar gibi karşılayıp, mutluluk garantili uğurlaması ile kalbimizde yeri ayrı!
Listenin sonuna kadar gelip acıkmayan var mı? Hadi, çatlayana kadar utanmadan yeme kapasitesi olan arkadaşlarınızı arayın, Cuma-Pazar Antep biletlerini kapın! Listeden denediğiniz yerler olursa bize yazın!
Bu içeriğin güncellendiği tarih 17/02/2019 14:33
Leave a Comment