2018 Astroloji Değişimleri ve 2019 Değerlendirmeleri

2018 adını altın harflerle kalplere kazıdı ve gidiyor. “2018 neden kazıdı?” diye sorarsanız. Hemen size haziran ayından başlamak isterim. Üst üste gelen tutulmalar, birbirine çarpan, üst üste binen retrolar, kanlı aylar derken bugünlere kadar gelebildik.

Astroloji 2018 - 2019
Astroloji 2018 – 2019

Gezegenler geri hareketini yaptı derken bir ara (temmuz – ağustos aylarını hatırlayın) nerdeyse ileri hareketinde ilerleyebilen gezegen yoktu. 🙂 Tüm yıl boyunca toplam 10 adet retro yaşadık.  Bunlara ek, Kova ve Aslan aksında tüm güneş ve ay tutulmaları gerçekleşti. Önemliydi bu tutulmalar. Köklü değişimlere yol açtı. Özellikle haritanızda bir yere Kova, Aslan, Boğa, Akrep burçları düştüyse dönüşüm yılını yaşadınız desem yanlış olmaz herhalde.

Astroloji 2018 - 2019
Astroloji 2018 – 2019

Bu güzide burçlarımız değişime çok sıcak bakabilen burçlardan olmadıklarından dolayı “bırakmam”, “değişmem”,”kırmam ön yargımı” dediyseler bile bir şekilde değişimin, dönüşümün şefkatli kolarında buldular kendileri.

2018 Kasım itibariyle ay düğümleri değişti.  Oğlak ve Yengeç aksına geçtik. 2020 Mayıs’a kadar da bu akslarda tüm tutulmaları yaşayacağız.

 

2019 yılı Astroloji açısından nasıl bir yıl olacak?

Şimdiden diyebiliriz zorlu açıları barındırsa da 2018’e nazaran biraz daha hafif bir yıl olacak. Yine retrolarımız yine tutulmalarımız tabi ki mevcut. Ancak artık tutulmalarımız Oğlak ve Yengeç burçlarında gerçekleşecek. Bu da birbirini ard arda takip eden süreçler getirecek hayatımıza demek.

Astroloji 2018 - 2019
Astroloji 2018 – 2019

2018’de  yaşanan aynı olaylarla yüzleşme, tekrarlar geride kalıyor. Tüm yıla baktığımızda  toprak elementi öne çıkacağından hayaller yerini gerçekleri daha net görme, anlama ve sorumluluğu alma zamanına bırakıyor. “Eee hayalsiz olur mu?” diye sorabilirsiniz. Tabi ki olmaz ancak korkular, içte oluşturulan başarısızlık kalıpları eyleme geçmeyi, gözlerdeki perdeyi kaldırıp asıl gerçeği görmeyi engelliyorsa kurulan hayal ne kadar içten ne kadar kalpten geliyor ona bakmak lazım.

 

Bu doğrultuda 2019’da karmik dönüşümlerini deneyimleme potansiyeleri yüksek olan burçlar; Oğlak, Yengeç, Terazi ve Koç diyebiliriz.

Adım atma cesareti oldukça yüksek olan burçlar olduklarından dönüşüm için daha kolay harekete geçebilirler. Önemli olan esneyebilmek. Sabırla eyleme geçmeye devam etmek. Hayatınıza eklenen yeni rollerinizde “Hevesim kaçtı. Ben de kaçayım.” demek yerine “Değişime inanıyorum. Zamanlamasına inanıyorum bu yüzden çaba sarfedebilirim” demek.

 

2019’un en şanslı, en beklemediği fırsatları yakalayabilme potansiyeli yüksek olan burçlar; Aslan, Yay, Koç, Akrep diyebiliriz.

Çünkü güzeller güzeli Jüpiter tahtında. Yay burcunda. 13 ay da orda olmaya devam edecek. 2019 Aralık’a kadar… Jüpiter’in haritanızda düşen eve bağlı olarak o konularda şanslı olma potansiyeliniz çok yüksek demek. Bu yüzden haritanızı bilin, bilmeyin algılarınızı genel anlamda açık tutup ve eyleme geçmekte yarar var. Beklemediğiniz fırsatlar beklemediğiniz zamanlarda karşınıza çıkabilir.

Astroloji 2018 - 2019
Astroloji 2018 – 2019

Uranüs 2019 Mart’ta Boğa burcuna geri dönüyor. Normalde 2018 Mayıs’ta Koç burcundan Boğa burcuna geçmişti. Ancak retro süreci başladığında yavaşlaya yavaşlaya Koç burcuna geri döndü. İleri hareketiyle beraber Mart ayında Boğa burcunda seyrine kaldığı yerden devam edecek ta ki 2026 yılına kadar…

Buna ek;

  • Bütün yıl sürecek Satürn ve Plüton yakınlaşmalarımız olacak. Her iki gezegende Oğlak burcunda olacak. 2020’ye kadar da devam edecek.
  • Türkçe meali “değişime direnmeyin“. Değişimler, yepyeni başlangıçlar, yepyeni roller hayatınıza girme ihtimali çok yüksek olabilir.
  • Uranüs, Satürn bu gezegenler yeniden yapılandırmayı, sistemleri kurmayı, değiştirmeyi, fazlalıkları temizlemeyi sever.
  • Oğlak olması, Boğa burcu olması genel anlamda para sistemleri, maddi ve öz değersel olarak kalıpların kırılıp, güç dengelerin değişmesini çok mümkün kılıyor.
  • Ancak yüzde yüz emin olamayacağınız bir gelecek için kaygı yaratmakta insanı yormaktan fazla öteye götüremeyebilir.
  • Önemli olan bazı işaretleri kulağınıza küpe edin.
  • Hayatın getireceklerine güven, kendine güvenerek zor olsa da eyleme geçmeyi denemek bile evrenin enerjisini size yansırken hafifletmeye ve neşeyle doldurmaya neden olacaktır.

2018’de bırakmak istediklerinizle vedalaşıp, gerçekten size iyi gelen, ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz ne varsa onları 2019’a çağırıp içinizde yepyeni mis gibi yerler açmanız önerisiyle ve sevgileriyle 🙂

Aylık astroloji yazılarımız için tıklayın.

Melis Şenol A.

Yorumlar