Bu içerikte sürdürülebilirlik kavramını işleyen filmler ve kitaplardan oluşan bir öneri listesi bulacaksınız.
Tüketim çılgınlığından geçip bir uyanış yaşayan Yönetmen Tom Shadyac, ”Dünyamıza neler oluyor ve nasıl onarabiliriz ‘’ sorusunu spiritüel liderler ve bilirkişilere danışıyor. Etkileyici bir biyografik belgesel.
Uygunsuz Gerçek, uluslararası kamuoyunda iklim değişikliğine olan farkındalığı artıran ve çevresel hareketin öncülerinden sayılan bir belgesel. Film eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore‘un vatandaşları küresel ısınma konusunda eğitmeyi amaçlayan kampanyasını odak noktasına alıyor.
Moda endüstrisinin gizli kapaklarını açan, hızlı ve ucuz tüketimin çarpıcı etkilerini ve görülmeyen bedellerini ortaya koyan, şahsen hayatımı ve kariyerimin yününü değiştirmiş bir belgesel.
Bu macera belgeselinde Craig, serbest dalgıç Tanya Streeter ve uluslararası bir bilim insanı ve araştırmacı ekibiyle bir araya geliyor ve önümüzdeki dört yıl boyunca okyanuslarımızın kırılgan durumunu keşfetmek, plastikle ilgili endişe verici gerçekleri ortaya çıkarmak için dünyanın dört bir yanındaki yirmi yere seyahat ediyorlar. kirliliği ve anında uygulamaya konulabilecek çalışma çözümlerini ortaya çıkarır. Netflix‘ten izleyebilirsiniz.
Tüketim çılgınlığına karşıt bir duruşla sadeleşme hareketi başlatan Joshua Fields Millburn,Ryan Nicodemus’un filmi. Kendilerini, eşyaların mutluluk getirdiğini varsayan Amerikan idealini reddetmeye adayan kişilerle yapılan röportajlar, daha azın aslında daha iyi olduğunu bizlere gösteriyor.
Son dönemde ülkemizde de daha da fazla konuşulmaya başlanan atıklar ve Geri Dönüşüm konusu üzerine çarpıcı ve bilgilendirici bir belgesel.
Sürdürülebilirlik kavramını anlamak için önce doğaya bakmanızı ve onu anlamaya çalışmanızı öneririm. Hayat değiştiren sözlerle dolu bir başucu kitabı.
1854 yılında ilk baskısı yapılmış olan efsanevi kitap, tüketime karsı alternatif yasam olasılığını bizlere işaret ediyor. Doğaya saygı, kendine yetmek ve basit yaşam gibi kavramlar, bizzat yazarın gözlem ve anıları ile tecrübe ediliyor.
1962’de Rachel Carson tarafından yazılmış olan kitap, doğanın dengesini bozan kapitalist sisteme ilk başkaldırı olarak sayılmaktadır. Tarım ilaçlarının öldürücü etkisine dikkat çekmesi ve aldığı tepkilere rağmen elde ettiği başarısı ile “Çevre” konusunda bir dönüm noktası olmuştur.
Döngüsellik ve sürdürülebilirlik konularında daha çok derinleşmek isteyene tavsiye edilir, Mühendislik ve tasarımın gücünü ortaya koyan, çok değerli bir rehber kitap.
Yaşanmaz Bir Dünya, Isınma Sonrasında Hayat’a oldukça gerçekçi sekilde bakmamızı saglayan bu kitap, önlem alınmaz ise basımıza neler gelebileceğine dair çok net senaryolar ortaya koyuyor.
‘’Essentialist” olmak, disiplinli bir düşünme biçimiyle ilgilidir. Bu, “Her şeye sahip olmalıyım” ve “Her şeye yetişmeliyim” temel varsayımlarına meydan okumak ve bunun yerine “doğru şekilde, doğru zamanda ve doğru olanın” peşinden koşmak anlamına gelir. Kitap, kendi seçimlerimizin kontrolünü yeniden kazanmamızın ve enerjimizi doğru yönlendirmemizin ilhamını veriyor.
Bu içeriğin güncellendiği tarih 05/06/2021 22:27
Leave a Comment