100% Ege Rotası; Yaz Tatiline İyi Gelecek Öneriler

Ege rotası denince, hiç kuşkusuz akıllara ilk olarak engin bir mavi geliyor. Yolculuk hazırlıkları, tatil için kurulan hayaller, sabah gün doğumunda çıkılan yol anları… her zaman unutulmaz ve değerli.

Ege, hala keşfedilmeyi bekleyen pek çok doğal hazineyi saklı tutuyor. Hazırladığımız Ege rotası ile bölgenin bilinen noktalarının bilinmeyenlerini araştırdık ve #yüzdeyüzyaz diyeceğimiz keşfe çıktık.

Keyifli tatiller!

 

1. Urla

Urla özellikle son yıllarda bağ rotası ile adından söz ettiriyor. Ardı ardına açılan gastronomi noktaları, yerel ile modernitenin kavuşumundaki restoranlarla Michelin yıldızlı restoranlara taş çıkarıyor. Klazomenai antik kenti ve mübadele dönemi öncesi geçmişi ile düşünüldüğünde Urla, köklü tarihiyle keşfedilmeyi fazlasıyla hak ediyor.

%100 Ege Rotası | Sanat Sokağı
%100 Ege Rotası | Sanat Sokağı

Ege rotasında Urla’yı keşfe sanat sokağı ile başlayabilirsiniz. Yakın geçmişin izlerini sürebileceğiniz mimari eserler, her köşesinde farklı bir naifliği taşıyan bu sokak, gastronomi anlamında pek çok seçenek sunuyor.

%100 Ege Rotası | Urla İskele
%100 Ege Rotası | Urla İskele

Urla iskele ise lokallerin, balıkçı tekneleri ve lezzetli balıkları tadımlayabileceğiniz balık restoranlarıyla çevrili. Yengeç Balık restoran, zengin meze çeşidi ve deniz ürünleriyle favorilerimizden. Eski İskele duygusundan sıyrılarak ara sokaklarda farklı lezzetler restoranlar da açılıyor. Paletto Pizza Burger ve Bone Coffee Roasting ise buna çok iyi iki örnek.

 

Yeme-içme

Fırın Vourla, Hiç Lokanta Tadım Atölyesi, İrmik Hanım Pastanesi gibi farklı lezzetler sunan mekanlar bunlardan sadece birkaçı. Haftasonu ise tasarım pazarına dönüşen sokakta antika eşyalar, özel el işi ürünler bulabilirsiniz.

%100 Ege Rotası | Fırın Vourla
%100 Ege Rotası | Fırın Vourla

Sanat sokağının bitimindeki Erinç Sokak’ta konumlanan La Pena restoran tarihi mimarisi, küçük arka bahçesi ve lezzetli pizzalarıyla keşfedilmeyi bekleyen yerlerden.

Urla’nın en eski noktalarından Çarşı bölgesi, geçmiş zamanın ruhunu koruyan konsept mekanlar ile dikkati çekiyor.

%100 Ege Rotası | Urla Çarşı
%100 Ege Rotası | Urla Çarşı

Yerel halk ile iç içe konumlanan Öte Sahaf & Kahve ve yerel ürünleri modern bir yaklaşımla sunan Ortaya Dükkan da onlardan biri.

%100 Ege Rotası | Öte Sahaf ve Kahve
%100 Ege Rotası | Öte Sahaf ve Kahve

Urla Çarşısı’ndaki meşhur Urla Lale Katmercisi veya Meşhur Aşık usta Katmeri mutlaka denenmeli.

Urla Çarşı içindeki klasikleşmiş Beğendik Abi Lokantası Urla’nın ve Ege’nin lezzetlerini tatmak için listeye eklenmeli.

 

Lief

Urla’nın en yenilerinden. Bu tatlı cafe mutlaka Instagram keşfet sayfanıza bir kez düşmüştür. Dingin tonlardaki dekoruyla ev gibi hissettiren Lief; kendisini floral cafe olarak tanımlıyor. Özel tarif kekleri ve pastalarıyla ayrıcalıklı bir yanı var.

Adres: Yelaltı Mahallesi, Kısmet Sk. no 21/B, 35430 Urla/İzmir

 

Od Urla

Hayatımın odak noktası, yemek; yemeklerimin esin kaynağı seyahat, seyahatlerimin en güzel yanı ise iyi malzeme avı

Od Urla’nın yaratıcısı şef Osman Sezener, böyle tanımlıyor hikayesini. Uzun zamandır kurduğu hayallerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan şef; Od Urla’nın felsefesini bölgenin toprağından ve denizinden gelen malzemeleri odun ateşinde, en doğal şekilde pişirmek olarak tanımlıyor.

Kullandıkları malzemeleri Od Urla’nın bahçesinde kendileri yetiştiriyorlar. Bu felsefeyi kendine temel edinen Od, Sezener’in Urla’daki aile zeytinliğine konumlanarak; gastronomi alanında önemli bir açığı da kapatmış oluyor. Od Urla’da geniş skalada bir menü yer alıyor.

%100 Ege Rotası | Od Urla
%100 Ege Rotası | Od Urla

Od Urla’nın tadım menüsünden favorimiz deniz fasulyeli, bahçeden nar ekşili – narlı Seferihisar keçi loru ve tatlı olarak ilginç lezzetiyle yeşil acı biberli, arap saçılı sorbe ve sünger kek.

Aynı zamanda Od Urla’da konaklama imkanı da bulunuyor. 5 odalı ve yüzme havuzlu misafirhanesi yeşilin her tonunda huzur bulabileceğiniz bir alan yaratıyor.

Adres: Rüstem Mahallesi 2018/9 Sokak No:28 Sütpınarı Mevkii Urla,İzmir

 

Urla Vino Locale

Urla bağ yolunda, Kuşçular köyünü geçince bir gastronomik nokta daha paylaşalım: Vino Locale. Genç çift Ozan-Seray Kumbasar’ın İstanbuldan kaçıp birlikte kurduğu fine dining restoranın belirli aralıklarla değişen menüsü Ege’nin toprağından, bereketinden beslenirken; Akdeniz mutfağından da esinleniyor.

%100 Ege Rotası | Urla Vino Locale
%100 Ege Rotası | Urla Vino Locale

Odun ateşinde uzun süre pişen etler, mezattan alınmış taze balıklar ve Ege’nin olmazsa olmazı Urla enginarı; anne ve anneannelerinin özel tariflerinden de yola çıkarak leziz tatlara dönüşüyor. Urla’da ve çevresinde, yerli üreticilerden aldıkları taze sebze ve meyveler Vino Locale mutfağında harmanlanıyor.

Adres: Kuşçular Mahallesi 8037. Sokak No.3 Urla İzmir

 

Baristocrat 3rd Wave Cafe & Roastery

Nurettin Karakundakoğlu; Türkiye ve dünyadaki çeşitli bölgelerin yerel kahvelerinin deneyimini İzmirli kahve tutkunlarıyla paylaşabilmek ve kahve kültürünü İzmir’de yaşatabilmek için çıkmış yola.

%100 Ege Rotası | Baristocrat Urla
%100 Ege Rotası | Baristocrat Urla

Kısa sürede elde ettikleri başarılarının en büyük nedenlerini ise; kahveleri ithal ederken en kaliteli olanları bizzat kendilerinin seçmeleri, dünyanın saygın yeşil kahve brokerlarıyla çalışmaları ve kahveleri kendi bünyelerinde büyük bir özen ve ustalıkla kavurmalarına bağlıyorlar. Kahveseverlerin Urla’dayken uğraması gereken yerlerden.

Adres: Yeni Mahalle Necati Cumalı Cd. No:37, Urla/İzmir

 

Urla Bağ Rotası

Urla Şarapçılık

Urla Şarapcılık kurucularından Can Ortabaş, 22 yıl önce Uzbaş çiftliğini kurmuş. Ardından üzerinde 1900 farklı bitki çeşidi bulunan bu yeşil müzenin olduğu topraklarda keşfedilen bağ setleri bambaşka bir yolculuğa çıkarıyor onları.

Urla Şarapçılık kurucuları Can Ortabaş, Bülent Akgerman, Deniz Barçın ve Yavuz Karacasulu’nun bağ setlerini yeniden canlandırma hayaliyle çıktıkları yolda, soylu enternasyonel üzümlerin, Anadolu’ya ait çeşitlerin ve yerel üzümlerin seleksiyonu, yeniden çeşitlendirilmesi ve hayata döndürülmesiyle bir marka yaratıyorlar. Urla Şarapçılık kocaman bahçesi, palmiyeli havuz alanıyla şarap tadım hissini zirveye taşıyor.

 

Uzbaş Botanik

%100 Ege Rotası | Uzbaş Botanik
%100 Ege Rotası | Uzbaş Botanik

Endemik türlerde oluşan ağaçlarla çevrili Uzbaş Botanik, girdiğiniz andan itibaren sizi büyülüyor. Tam anlamıyla bir yeşil müze.

1996 yılında kurulan Urla’daki Uzbaş Botanik’te dev kaktüsler, 1000 yıllık bir zeytin ağacı; kabuğu tarçın kokan tarçın ağacı, farklı türde palmiyeler, ginko ağacı, şişe ağacı ve dev zeytin ağaçları bulunuyor.

Uzbaş Botanik, aynı zamanda Enternasyonal Palmiye Birliği üyesi.

 

Urlice Vineyards

Bağ rotasında Urlice Vineyards, Urla merkeze araba ile 9 dakika uzaklıkta bulunuyor. 1997 yılından beri organik tarım prensipleri ile şaraplık üzüm üreten Urlice Bağları Ege’nin en şanslı noktalarından birinde, Urla ‘da denizden sadece 1.5 km uzakta yer alıyor. Urlice’nin bağ evi ve önündeki şahane bahçesinde şarap tadımı yapabilirsiniz.

 

Urla Koyları

Urla’da denize girilebilecek en güzel koylar ve plajlar, Urla-Demircili Yarımada çevresinde toplanmış durumda. Soğuk deniz sevenlerdenseniz, Urla denizi tam da size göre. Demircili Plajı, Melengeç Beach, Denizyıldızı Plajı, Altınköy Plajı yarımadanın öne çıkan koyları arasında.

Bu plajlara Urla merkezden araba ile ulaşım 25 dakika sürüyor. Tüm plajların çevresinde pek çok seçenek bulunuyor. Altınköy Plajı’nda hizmet veren Marika Beach, Demircili plajında ise Ada Cafe Balık restoranı ve konaklama imkanı da sunan Ada Demircili Camping önerilerimizden.

 

Urla’da Konaklama

Kutlukaya Butik Otel

Urla sanat sokağının tam kalbinde bulunan otel, tarihi binası ve huzurlu arka bahçesi ile sakin bir tatil için ideal. 1900’lü yıllarda Urla’da hakim olan Rum asıllı varlıklı ailelerden biri tarafından yaptırıldığı düşünülen bina; Cumhuriyetten sonra “Eczacı Hilmi Gökçe” tarafından üst kat konut, alt kat dükkan olarak kullanılmış.

%100 Ege Rotası | Kutlukaya Butik Otel
%100 Ege Rotası | Kutlukaya Butik Otel

Urla’nın ilk eczanesi olarak hizmet vermiş. 2011 yılında metruk halde bulunan bina; Kutlukaya Butik otel tarafından satın alınarak aslına uygun olarak restore edilmiş.

Adres: Yeni Mahallesi, Zafer Cd. No:61, 35430 Urla/İzmir

 

Urla Pier Hotel

Urla İskele’de konaklamak isterseniz, tercihiniz Urla Pier’den yana olabilir. Urla Pier Otel, 2 katlı temelden restore edilmiş 1.derece koruma altında tarihi bir binada konumlanıyor.

%100 Ege Rotası | Urla Pier Hotel
%100 Ege Rotası | Urla Pier Hotel

Her biri mitolojik çağın tanınmış tanrılarının isimleri ile anılan odalarıyla otel, marina ve Karantina adası manzarasıyla Urla’nın en panoramik noktalarından.

Adres: İskele Mahallesi, İskele Cd. 24/A, 35430 Urla/İzmir

 

2. Karaburun ve Mordoğan

Karaburun yarımadası eşsiz bir doğa vadediyor.

Karaburun-Mordoğan rotasında tanıklık edeceğiniz görüntüler nefesinizi kesecek; uzun zamandır kendinizi doğada hissetmediğiniz kadar huzurlu hissedeceğiniz bir rota olacak.

 

Mordoğan Koyları

Manal Koyu

Denize girmek için en güzel noktalardan biri. Manal Koyu, Karadağ’daki Sveti Stefan’a benzeyen bir yarımada siluetine sahip. Yarımadanın sağında ve solunda irili ufaklı gizli koylar bulunuyor. Masmavi çakıl kum karışımı denizi, yemyeşil doğasıyla etkileyici yerlerden.

%100 Ege Rotası | Manal Koyu
%100 Ege Rotası | Manal Koyu

Tesis anlamında çok olanak bulunmuyor. O yüzden yanınıza plaj şemsiyenizi ve coolerınızı mutlaka alın.

%100 Ege Rotası | Manal Koyu
%100 Ege Rotası | Manal Koyu

Manal Koyu’ndan Ayıbalığı Koyu’na geçerken Mordoğan merkezde bir mola vermek isterseniz Problem’in Yeri ‘nde yoğurtlu köfte iyi bir tercih olabilir 🙂

%100 Ege Rotası | Problemin Yeri
%100 Ege Rotası | Problemin Yeri

 

Manal Koyu – Beyaz Kayalar

Mordoğan-Karaburun yolu üzerinde hala saklı ve küçük koylar var. Manal Beyaz Kayalar da onlardan biri. Lokallerin daha sıklıkla gittiği bir koy. Yemyeşil yarımadanın sağ tarafında kalan koy, berrak denizi ve kaya yapısıyla fazlasıyla etkileyici. Özellikle gün batımında gitmenizi öneririz.

 

Ayıbalığı Koyu

%100 Ege Rotası | Ayıbalığı Koyu
%100 Ege Rotası | Ayıbalığı Koyu

Adını Akdeniz Foklarından alan bu koy, Mordoğan merkeze araba ile  11 dakikalık bir konumda. Yapılaşma ve turistik popülasyonun artmasıyla birlikte ne yazık ki Akdeniz fokları buradaki yaşam merkezlerini daha sakin alanlara taşımışlar.

Ayıbalığı koyu killi karstik mağaralı yüzme alanlarıyla birlikte inanılmaz fotoğraflık kareler veriyor. Eğer bu koya yakın konforlu bir arayış içerisindeyseniz Seal Beach Club’ı öneriyoruz. İçerisinde konaklama imkanı da tanıyan bungalovlar bulunuyor.

 

Ardıç Plajı

Ardıç Plajı, Ilıca Plajı’nın küçük bir kopyası gibi. Aynı kum ve Maldivler’i aratmayan renkteki deniziyle Mordoğan’da farklı bir seçenek sunuyor. Diğer Mordoğan koylarına göre daha fazla tesis ve otel seçeneği de mevcut.

 

Mordoğan’da Konaklama

Morkoyun Kamp ve Bungalov

Morkoyun Kamp ve Bungalov, Karaburun yarımadasının orta lokasyonunda yer alan Mordoğan mahallesinin, en güzel doğal alanlarından birisi olan Çamlık bölgesinde. Eski çam ağaçlarının ve zeytin ağaçlarının altında konaklama, restoran, bahçeler, atölye ve etkinlik alanlarını bir araya getiren aile ve dost işletmesi. İşletme içerisindeki bungalov konaklamalar ise bölgeye uygun doğal ahşap malzeme kullanılarak yapılmış. Ayrıca Morkoyun Kamp restoran mutfağında günlük yetişen ve yerel üreticilerden satın alınan ürünler ile, ev yapımı yemekler hazırlıyor.

Adres: Mordoğan Mahallesi, 403. Sk. no:5, 35970 Karaburun/İzmir

 

Karaburun Koyları

Boyabağ

Mordoğan’dan yola devam edip Karaburun yolu üzerinde Boyabağ tabelasını gördüğünüzde mutlaka buraya uğrayın. Patika gibi aşağıya doğru kıvrılan yolun buluştuğu yer turkuaz deniziyle Boyabağ koyuna ev sahipliği yapıyor. Denizi kumluk. Plaja iniş ise tamamen ağaçlardan oluşan bir tünelden yapılıyor.

%100 Ege Rotası | Boyabağ
%100 Ege Rotası | Boyabağ

Plaj alanı dar olduğundan denize girmek isteyenler yan yana oturmak zorunda. Plajın dar alanı nedeniyle plajda herhangi bir tesis bulunmuyor. Daha çok campingcilerin tercih ettiği bu koyun üst bölümünde Koder Cafe ve konaklama için Özen Camping bulunuyor.

 

Mimoza Koyu

Ege Rotası içinde Karaburun’un en özel noktalarından biri. Özellikle sabah saatlerindeki sakinliği ve denizinin durgunluğu ile müthiş bir yüzme keyfi sunuyor. Denize ilk giriş çakıllı ama derinlere yüzdükçe kumlaşıyor. Mimoza Koyu‘na ulaşım araba ile bir noktaya kadar yapılıyor. Daha sonrasında aracınızı park edip kısa bir yürüyüş ile koya ulaşabilirsiniz.

%100 Ege Rotası | Mimoza Koyu
%100 Ege Rotası | Mimoza Koyu

Koyun etrafında hem konaklama hem de yeme içme imkanı tanıyan pek çok tesis bulunuyor. Mimoza Apart Otel koya yakınlığı ile konaklama için ideal bir seçenek. Kuytu Cafe & Beach ise çim alanı ve kendine özel plajı ile rahat ve konforlu bir seçenek.

 

Sarpıncık Deniz Feneri

1938 yılından beri hizmet vermeyi durdurmamış emektar bir deniz feneri.  Karaburun merkezden 35 dakika uzaklıktaki Sarpıncık Deniz Feneri‘nin denizden yüksekliği 97 metre. 12 metrelik beyaz kulesi ve bahçe içerisinde yer alan fener evi ile bu özel nokta, Instagramlık kareler vadediyor. Özellikle gün batımında gitmenizi tavsiye ediyoruz. Fener yolu boyunca muhteşem manzaralar da eşlik ediyor olacak.

Sırasıyla Yeniliman, Haseki, Sarpıncık köylerinden geçerek uçsuz bucaksız mavide Midilli adasının Plomari kıyıları ve Sakız adasının bir bölümünü fener noktasından görebilirsiniz. Ayrıca yol üzerinde denize girebileceğiniz Hamzabükü ve Gönsüz koylarında yüzme molaları da verebilirsiniz. İki koy da camping için çok uygun.

%100 Ege Rotası | Sarpıncık Feneri
%100 Ege Rotası | Sarpıncık Feneri

Sarpıncık Deniz Feneri’de bize doğa dostu Hybrid yol arkadaşımız Toyota CHR Hybrid eşlik etti. Karbondioksit salınımında çevreye duyarlı olması, elektrik motoru nedeniyle ultra sessiz oluşu Ege kıyılarında bizi adeta doğa ile bütünleştirdi. Araç almayı düşünen, aracını değiştireceklerin Hybrid teknolojisi ile tanışmalarını şiddetle öneririz.

 

Alman Koyu, İncirli Koy ve Bodrum Plajı

Karaburun İskeleye çok yakın konumda bulunan Alman Koyu ve İncirli Koy tertemiz deniziyle #yüzdeyüzege hissini iki katına çıkarıyor. Alman koyuna iniş sarp kayalık patikadan yapılıyor. Ama sonunda sizi muhteşem bir deniz bekliyor.

İncirli Koy ise küçücük bir koy. İçerisinde bulunan bistro & cafenin şezlonglarından yararlanabilirsiniz. Denizi kumluk. Karşısında konumlanan Büyükada manzarası da cabası.

Bodrum plajı daha çok günübirlikçilerin ve çevresindeki yazlıkçıların kullandığı bir plaj. Denizi çakıl taşlı ve çok berrak. Ama bir uyarı denizi çok yakın bir mesafede derinleşiyor.

 

3. Çeşme

Çeşme Bodrum karşılaşmasında son yıllarda hep galip gelen Çeşme oluyor. İstanbul merkezli restoran, otel ve tasarım mağazalarının buraya gelişiyle yazın çok canlı bir nokta haline gelen Çeşme; hala bakir koyları ile de özel hissettiren yerlerin başında. Biz de biraz bilinen Çeşme’nin dışına çıktık, koyları keşfettik.

 

Çeşme Koyları

Kleopatra Koyu

Çeşme’nin çok bilinmeyen noktalarından biriyle tanıştıralım sizi. Özel bir sitenin içerisinde bulunan Kleopatra Koyu, popüler kardeş koyu Deliklikoy’a araba ile 6 dakika uzaklıkta. Kleopatra koyu Ovacık sınırları içerisinde bulunuyor. Alaçatı merkezden araba ile 20 dakika. Koya bol virajlı bir yoldan ulaşılıyor. Virajların sonunda ise nefes kesici bir görüntü karşılıyor sizi.

%100 Ege Rotası | Kleopatra Koyu
%100 Ege Rotası | Kleopatra Koyu

Kuşbakışı bakıldığında tertemiz turkuaz deniziyle Ege rotasının favorilerinden olmaya aday.

Plajda hiçbir tesis bulunmuyor. Sadece çok az sayıda siteye ait şemsiyeler var. Yanınızda cooler ve plaj şemsiyesi bulundurmayı unutmayın. Kleopatra Koyu’nun diğer Çeşme koylarına nazaran suyunun soğuk olduğunu söyleyelim.

Koyda iyi fotoğraflar yakalayacağınız karstik kayalık bir alan ve deniz içinde bir mağara da bulunuyor.

 

Ilıca Plajı

Bir klasik haline dönüşen Ilıca Plajı’na özellikle günbatımında gitmenizi tavsiye ediyoruz.

%100 Ege Rotası | Ilıca Plajı
%100 Ege Rotası | Ilıca Plajı

Günübirlikçilerin ayrıldığı, yoğunluğun azaldığı saatlerde denize girmek ve plajın tadını çıkarmak daha da keyifli oluyor.

%100 Ege Rotası | Ilıca Plajı
%100 Ege Rotası | Ilıca Plajı

 

Boyalık Plajı

Bir gölgede kalan kardeş plaj daha paylaşalım. Her Çeşme fotoğrafının olmazsa olmazı Ilıca Plajı’na araba ile sadece 10 dakikalık uzaklıktaki Boyalık Plajı, Ilıca Plajı’na göre sakin, güzel bir denize sahip. Daha çok Boyalık sahilinde bulunan site sakinlerinin tercih ettiği plaj etrafında pek çok tesis ve konaklama olanağı var.

 

Sakızlıkoy (Ali Bostan Plajı)

Çeşme Dalyan’da bulunan koy, merkezden araba ile 12 dakika sürüyor. Sakız adası manzaralı sakızlı koyda yüzmek isterseniz sabah saatlerini tercih edin.

 

Kocakarı Plajı

Balık restoranlarıyla ünlü Dalyan Mahallesi’nin hemen girişinde yer alıyor. Sakinlik arıyorsanız kocakarı plajı ilk tercihlerinizden olmalı.

 

Çeşme Yeme-İçme Noktaları

Fava

Fava restoran, 166 yıl aradan sonra yeniden yaşam bulan eski bir Rum evinde yer alıyor. Titiz restorasyon çalışmasıyla, aslına sadık kalarak gün ışığına çıkarılmış. Geleneksel Alaçatı mimarisinin iyi bir örneği olan bu ev, bünyesinde Fava ile birlikte  üst katta Hotel 1850’nin odaları yer alıyor.

%100 Ege Rotası | Fava Restoran
%100 Ege Rotası | Fava Restoran

Restoran Ege çevresinde bugüne dek yaşamış Rumlar, Boşnaklar, Selanikliler, Giritliler, Arnavutlar, Levantenlerden kalan gastronomi mirasını yeniden menülerine taşıyorlar.

Adres: Alaçatı Mahallesi, Kemalpaşa Cd. No:108, 35930 Çeşme/İzmir

 

Yıldızburnu’ndaki Nevi gün batımında ya da akşam için tercih edilecekler listenizde olsun. Kokteylleri mutlaka denenmeli.

%100 Ege Rotası | Rumeli Pastanesi
%100 Ege Rotası | Rumeli Pastanesi

Çeşme Çarşısı içinde bulunan Rumeli Pastanesi’nin tahinli ve sakızlı dondurmasını şiddetle öneriyoruz.

 

Sota Alaçatı

%100 Ege Rotası | Sota Alaçatı
%100 Ege Rotası | Sota Alaçatı

Viento Otel içerisinde bulunan gastronomik sürpriz ise Sota Restoran. Alaçatı’nın ilk ve tek kabuklu deniz mahsülü restoranı olma özelliğini taşıyor. Ege’nin meşhur tatlarını ve köklerinden gelen ürünlerini geleneklerine bağlı şekilde, kendilerine has tekniklerle harmanlayarak müşterilerine sunuyor.

%100 Ege Rotası | Sota Alaçatı
%100 Ege Rotası | Sota Alaçatı

Özellikle menüden şarap soslu kum midyesi, mavi yengeç ve ıstakozlu fettuciniyi tavsiye ediyoruz.

Adres: Yenimecidiye Mahallesi, 1039. Sk. No:18, 35930 Çeşme/İzmir

 

Ayayorgi Koyu’nda Babylon’un yerine açılan Cove, koyun diğer sakinlerine göre alternatif bir beach club anlayışına sahip. Spordan sanata, müzikten dansa birbirinden farklı aktiviteleri ile beach club konseptine farklı bir yorum katan Fly-Inn, buz gibi deniziyle yaz sıcaklarına birebir. Eskiden üzüm bağı olan eski bir villanın bahçesinde konumlanan lüks/bohem konsepte sahip Beach of Momo Çeşme Dalyanda beach club için iyi bir seçim.

%100 Ege Rotası | Sommer Klein
%100 Ege Rotası | Sommer Klein

Gündüz beach gece yeni nesil meyhane kültürünü yaşamak isterseniz Veranda, Çark Plajı’na konumlanan Alaçatı Beach Resort içinde yer alıyor. Yeni açılan Sommer Klein, bu yazın iddialı noktalarından. Bodrum’daki eğlence anlayışını Çeşme Madeo Beach Club içine taşıyan Sommer Klein; yaz boyunca dünyaca ünlü djleri ağırlayacak.

 

4. Reisdere

İç içe geçtiği Şifne bölgesiyle denizin koylarla buluştuğu nokta Reisdere, ilçenin zengin kültürel yerleşimlerinden. Reisdere; Çeşme otobanının Alaçatı çıkışına 2-3 dakika uzaklıkta bulunuyor. Reisdere, Rumeli’den gelen göçmenlerin oluşturduğu bir köy. Yörenin kendine has mimarisi, Arnavut kaldırımlı sokakları ve dünyaca ünlü Gerence rüzgarının tadını çıkarmayı es geçmeyin. Ayrıca Reisdere, Şifne bölgesinde konumlanan şifalı termal su havuzlarına da ev sahipliği yapıyor.

 

Reisdere Koyları

Reisdere-Şifne’ye bağlı yarımada konumunda bulunan Ardıç Mahallesi sınırları içerisinde denize girilecek pek çok nokta var. Bunlardan öne çıkan ikili: Ardıç Koyu ve Paşalimanı. Yarımada üzerinde Quente Beach Club, Dodo Beach gibi pek çok tesis bulunuyor.

 

Reisdere Yeme-İçme Noktaları

Kolburano’s

Reisdere’de bulunan Kolburanos, lezzetli pizzaları ile ününü çoktan duyurmuş adreslerden. Emre ve Damla Kolburan çifti, hayallerinin lokal pizzacısını açma fikri ile yola çıkıp, 2015 yazı sonu Reisdere’nin köy içinde Rumlardan kalma 200 yıllık bir taş binayı aşık olup, Kolburanos’u açıyorlar.

%100 Ege Rotası | Kolburano’s
%100 Ege Rotası | Kolburano’s

Böylelikle İtalya’nın geleneksel köy pizzasını, bu coğrafyanın yerel lezzetleriyle birleştirerek kendi lezzetlerini oluşturuyorlar. Ev tadında bir restoran olan Kolburano’s, sadece rezervasyon ile çalışıyor. Pazartesi ve Salı günleri kapalılar.

Adres: 6015 Sokak No.3 Reisdere, Çeşme // Fotoğraf: @dixsomefoodblog

 

Ada Balık – Fethi’nin Yeri

Restoran Reisdere/Şifne Germiyan Yalısı’nda yer alıyor. Daha önce kamping alanı olan restoran gündüzleri plaj olarak denize girmek için de kullanılıyor. Mekan gün içinde de servis yapıyor akşama doğru ise Ege otlarından oluşan mezeler ve taze deniz ürünlerinden oluşan menüsünü servis ediyor.

Adres: Ardıç Mahallesi, 5495. Sokak 2/A, 35930 Çeşme/İzmir

 

5. Seferihisar

Citta Slow (Yavaş şehir) Sığacık ile tanıdığımız / bildiğimiz Seferihisar’ın bu kez koylarına yolculuk yapıyoruz. Tarihi geçmişinin yanı sıra denizi ve doğasıyla da cazibe noktalarından.

 

Seferihisar Koyları

Akarca plajı

Sığacık’tan araba ile 10 dakika uzaklıkta. Mavi bayraklı Akarca Plajı, soğuk suyuyla meşhur yüzme noktalarından. Denizi İlk girişte taşlık, sonrasında kum alan. Plaj çevresinde pek çok tesis bulunuyor. Bongo Beach ve konaklama imkanı da sunan Mali Beach önerimiz.

 

Teos Ormancı Tatil Köyü

Seferihisar’ın en özel noktalarından. Kafe, restoran ve konaklama imkanları çok fazla. Plaja giriş ücretsiz, Teos Ormancı Tatil Köyü dışında konaklayanlar için şezlong ve şemsiyeler ücretli. Mavi bayraklı plaj diğer Seferihisar koylarına göre deniz suyu sıcaklığı olarak ideal.

 

Küçük ve Büyük Akkum Plajı 

Sığacık’a en yakın ve en popüler plajlardan. Turkuaz ve kumluk denizi öne çıkan özelliklerinden. Akkum’un dezavantajı Sığacık’a çok yakın olduğu için haftasonu ve özel günlerde çok kalabalık oluyor. İki koy da rüzgarlı bir bölgede yer alıyor. Windsurf ve scuba diving için çok uygun. Küçük Akkum Plajı’nda denize girmek isterseniz Muka Beach ve Akkum Beach Club’ı kullanabilirsiniz. Büyük Akkum için ise Club Atlantis Resort’un şezlong ve şemsiyelerinden yararlanabilirsiniz.

Detaylı sığacık rehberi olacak, daha önce yapmış olduğumuz gezimizin notlarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Seferihisar’da Konaklama

Mona Glamping Caravan Suites

Seferihisar’da farklı bir konaklama deneyimi yaşamak isterseniz önerimiz: Mona Glamping Caravan Suites. Sığacık’taki bulunan kamp alanı sahile, Kaleiçi’ne ve Teos Antik kentine 15-20 dakika yürüme mesafesinde; mandalina ve zeytin ağaçları arasında huzurlu bir Ege tatili sunuyor.

%100 Ege Rotası | Mona Glamping Caravan Suites
%100 Ege Rotası | Mona Glamping Caravan Suites

Adres: Sığacık 139/6 no:14, 35460 Seferihisar/İzmir // Fotoğraf: @kampyapsak

Yorumlar