Faydalı Bilgi

Pilea Peperomioides: Para Çiçeği Kimdir, Nedir ?

Son zamanların Monstera’dan (Devetabanı olarak da bilinir.) sonra en popüler bitkisi Pilea Peperomioides’in (para çiçeği) hikayesi de yaprakları kadar ilginç.

Anavatanı Güney Çin’in dağları olan bu türün Avrupa’ya nasıl ulaştığı uzun bir süre bilinmiyordu. Pilea’nın kökenini araştıran botanistler; 1940’larda Çin’de yaşayan Norveçli bir misyonerin bitkiyi Norveç’e getirdiğini, hatta bitkinin bu yolculuk boyunca 2 sene kapalı bir kutuda kalmasına rağmen hayatta kaldığını öğrendi. Oldukça kolay çoğalan bir bitki olduğu için İskandinavya üzerinden bütün Avrupa’ya yayıldığı tahmin ediliyor.

Işık geçirgen yaprakları ve yusyuvarlak, eşi pek görülmemiş yaprakları ile oldukça fotojenik olan Pilea’nın günümüzde tekrar popüler olmasında ise yine İskandinav mobilya kataloglarının ve Pinterest’in payı büyük. Pilea peperomioides nilüferi andıran yaprakları yüzünden ‘Çin Para Bitkisi’ yada ‘Pancake Bitkisi’ olarak da bilinir.

Pilea Peperomioides: Para Çiçeği Hikayesi

Bakımı oldukça kolaydır, direkt güneş ışığı istemez. Direnaj sistemi iyi olan bir saksıda oldukça mutlu olacaktır. Kolaylıkla yeni filizler veren Pilea için, her baharda saksı değişimi yapılabilir, verdiği yeni filizler ise başka saksılara ayrılarak kolaylıkla çoğaltılabilir. Toprak seçimi olarak torf kullanılmalı ve nemli tutulmalıdır. Bulunduğu ortamı sevdiğinde pembemsi beyaz çiçekler de açar ama çiçekleri yaprakları kadar gösterişli değildir. Boyu ise en fazla 30cm.’e kadar ulaşır.

Pilea Peperomioides, bitki meraklıları ve koleksiyoncular için olmazsa olmaz türlerden, Müz’ün da favori bitkilerinden.

Detaylar ve satın alım için tıklayabilirsiniz!

Bu içeriğin güncellendiği tarih 17/02/2019 16:59

Leave a Comment
Paylaş
Gülriz Sansoy