Kitap

İstanbul’da Bilmeniz Gereken Kitapçılar

İstanbul’da içinde vakit geçirmeye doyamadığımız kitapçılar ve onları satın aldığımız kitabevleri’ni listelemeye karar verdik! Farklı semtlerde bulunan bu kitabevleri yakın ve uzak hiç fark etmiyor; her birine uğramak için ayrı ayrı sebeplerimiz var.

Gelin, İstanbul kitapçısı olan bu yerleri beraber inceleyelim;

 

1 – Pandora Kitabevi

Çoğumuzun okul yıllarında Beyoğlu şubesini aşındırdığı, kolay bulunmayan İngilizce kitapları siparişle getirten canımız Pandora! Akademik ve mesleki yayın konusunda geniş seçkiye sahip kitabevinde her türlü romanı da bulabilirsiniz. Nişantaşı’nda gezmesi çok keyifli bir şubeleri de var.

İstanbul’da Bilmeniz Gereken Kitapçılar | Pandora Kitabevi

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, Büyük Parmakkapı Sk. No:3, 34433 Beyoğlu/İstanbul

 

2 – Patika Kitabevi

Milli Reasürans Çarşısı’nın alt katında bulunan dükkan adeta bir hazine. Sunduğu yurtdışından bağımsız dergiler, sanatsal ve tarihi kitaplar, referans kitapları, yerli ve yabancı edebiyattan klasikler ile kitap alışverişinin en samimi adreslerinden biri.

İstanbul’da Bilmeniz Gereken Kitapçılar | Patika Kitabevi

Adres: Abdi İpekçi Caddesi, Milli Reasürans Çarşısı 43-57 G Blok, D:39 Teşvikiye, 34365 Şişli/İstanbul

 

3 – Minoa

Akaretler’deki şahane kitabevi ve cafe Minoa’da saatlerin nasıl geçtiğini fark etmeyecekseniz dersek abartmış olmayız. Müthiş bir seçkiye sahip dükkanda dünya edebiyatından eserler, yabancı ve bağımsız yayınlardan dergi ve kitaplar, özel baskılar ve çok geniş bir çizgi roman arşivi bulabilirsiniz. Dolu dolu bir menüye sahip cafesinde atıştırmak da alışverişten sonraki en keyifli kısım.

İstanbul’da Bilmeniz Gereken Kitapçılar | Minoa

Adres: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Cd. 52/A, 34357 Beşiktaş/İstanbul

 

4 – Homer Kitabevi

Özellikle arkeoloji, tarih, felsefe gibi alanlarda aradığınız çoğu kaynağı bulabileceğiniz Homer, akademik ve edebi kitaplarının yanı sıra çocuk kitaplarına verdiği önemle de dikkat çekiyor. Çocuklarınızla keyifli bir Beyoğlu turu sonrasında bizce en güzel hediyeyi buradan alabilirsiniz.

İstanbul’da Bilmeniz Gereken Kitapçılar | Homer Kitabevi

Adres: Tomtom Mahallesi, Yeni Çarşı Cd. No:52, 34433 Beyoğlu/İstanbul

 

5 – Robinson Crusoe

Adeta bir Beyoğlu klasiği olan dükkan, şehrin en samimi, en güzel kitapçılarından biri bizce. Mali sorunlar sebebiyle zor günler geçirmiş olsa da Salt Galata ve Salt Beyoğlu’ndaki yerleriyle sevenlerini kitapların büyülü dünyasıyla buluşturmaya devam ediyor. Hediye olarak kullanabileceğiniz RobKart uygulamasını ayrıca seviyoruz.

İstanbul Kitapçılar Listesi | Robinson Crusoe

Adres: SALT Beyoğlu, İstiklal Cd. 136/1, 34433 Beyoğlu/İstanbul

 

6 – Kırmızı Kedi Kitabevi

Beyoğlu’nda Tünel çıkışının karşısında yer alan bu dükkan özlenen mahalle kitapçılarını andırıyor. Her ne kadar artık şubeleri de olsa bu küçük yerin müdavimlerinin kalbindeki yeri ayrı. Aradığınız her kategoriden kitabı bulabileceğiniz Kırmızı Kedi, geçtiğimiz 23 Nisan’da şubelerine gelen tüm çocuklara Küçük Prens hediye ederek sevgimizi katladı.

Adres: Yıldız Mh., A, Çırağan Cd. No:15, 34349 Beşiktaş/İstanbul

 

7 – Denizler Kitabevi

Denizcilik üzerine kitaplarda uzman olan bu kitabevi aynı zamanda bir sahaf. Eski ve özel basım kitapların bulunduğu, mezatların düzenlendiği, nadir eserler koleksiyonuna sahip bu kitabevinde dolaşmak zamanda yolculuk etmek gibi sanki. İstiklal Caddesi’nde yürürken mutlaka rotanıza eklemelisiniz.

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Cad. 199/A, 34433 Beyoğlu/İstanbul

 

8 – Gergedan Kitabevi

Bağdat Caddesi’nin müdavim ettiren dükkanlarından Gergedan, uzun yıllardır butik bir yaklaşımla okurlarını ağırlıyor. Pek çok kategoriden kitabı bulabileceğiniz kitabevinde yazarlarla söyleşiler, atölyeler, imza günleri de düzenleniyor. Sıcak ortamıyla kitap okuma sevkinizi arttıran mekanlardan diyebiliriz.

Adres: Caddebostan Mahallesi, Bağdat Cad. Bağdat 268/A, 34738 Kadıköy/İstanbul

 

9 – 6:45 Dükkan

Doksanlı yılların kült yayınevi Altıkırkbeş ekibinin Moda’da açtığı dükkan ağırlıklı olarak bilimkurgu, fantastik kurgu, felsefe ve deneme türündeki kitaplara odaklanıyor. Yerli ve yabancı edebiyatın farklı ve underground denebilecek yayınlarını bulabileceğiniz dükkanda 90’ların havasını soluyabilirsiniz.

Adres: Caferağa Mahallesi, Dr. Esat Işık Cd. No:40, 34710 Kadıköy/İstanbul

 

10 – Yapı Kredi Yayınları

Köklü bir yayınevi olan YKY’nin İstikal Caddesi üzerindeki kitabevi artık bir klasik haline geldi. Yakın zamanda yenilenen dükkanda yayınevinin Türk ve dünya edebiyatının eşsiz romanlarını, eserlerini bulabilirsiniz. Mekanla iç içe olan müze ve sergi alanları ise kitap alışverişlerinizi sanatsal bir ziyarete çeviriyor.

İstanbul Kitapçılar Listesi | Yapı Kredi Yayınları

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Cd. No:161, 34433 Beyoğlu/İstanbul

 

11 – Yeniköy Kitapçısı

Sahil şeridinin sevilen semti Yeniköy’e yakın zaman önce gelen kitapçı adeta semtteki büyük bir boşluğu doldurdu. Hem kitap alabileceğiniz hem de tatlı cafesinden kahveler ile içerisinde kitap da okuyabileceğiniz mekanda zaman zaman müzik kayıtları da yapılıyor. Çok yönlü bu kitapçının size ilham vereceğine eminiz.

İstanbul Kitapçılar Listesi | Yeniköy Kitapçısı

Adres: Yeniköy Mahallesi, Keresteci Zühtü Sk. No:15 D:1, 34464 Sarıyer/İstanbul

 

12 – Assouline

Kitap dünyasına lüks kavramını getiren ve kitaplara çağdaş sanat gözüyle bakan Assouline’in Türkiye’deki uzantısı olan dükkan Bebek’te bulunuyor. “Coffee table books” da denen büyük ebatlardaki kültür, sanat, tarih, gastronomi, fotoğrafçılık gibi ilham dolu alanlarda nadide eserler sunan Assouline’de vakit geçirmek kesinlikle zihninizi rahatlatıyor.

İstanbul Kitapçılar Listesi | Assouline

Adres: City’s Mahalle, Teşvikiye Cad. No:12 Nişantaşı, 34367 Şişli/İstanbul

 

13 – Happy Nest

Listemizin en renkli kitapçısı tabii ki sadece çocuklara özel bir kitabevi olan Happy Nest. Etiler’deki kitabevinde çocuk edebiyatının dünyasını görünce yetişkinler de kayıtsız kalamıyor. Özellikle İngilizce kitaplar konusunda büyük bir arşive sahip kitabevi, çocuklarınıza okuma zevkini aşılamak için ideal bir yer.

Adres: Hareket Sitesi, Kültür, Onaran Sok. No:4, 34340 Etiler / Beşiktaş / İstanbul

 

14 – Remzi Kitabevi

Butik ve bağımsız kitapçıları seviyoruz ama Remzi Kitabevi’nin de yeri kalbimizde ayrıdır.  Geniş kitap ve dergi koleksiyonu ile bulamayacağınız kitap yok gibi. Pek çok şubesi olmakla birlikte favorimiz Suadiye şubesi diyebiliriz. İçindeki cafesinde yıllardır aynı lezzette sunduğu tatlıları ile özellikle de imza günlerinde uzunca vakit geçirmesi çok keyifli.

Adres: Akmerkez E3 Blok Kat:14, 34337 Etiler, İstanbul

 

15 – Nail Kitabevi

Nostaljik semt Kuzguncuk’ta bulunan kitabevi yakın bir zamanda açılmış olsa da bölgenin ruhunu size hissettirdiği için sanki uzun yıllardır oradaymış gibi. Cafesinden yayılan mis gibi kahve kokusu eşliğinde kitaplar arasında gezmek ve sonrasında okumak için cam kenarındaki köşelerden birinde oturmak sizi birkaç saatliğine şehrin gürültüsünde koparabilir. Dönem dönem düzenledikleri edebiyat buluşmalarını ve söyleşileri de takip etmenizi öneririz.

Adres: Kuzguncuk Mahallesi, İcadiye Cd Dere Sk No:32, 34674 Üsküdar/İstanbul

 

16 – Filbooks

Karaköy’de şahane turkuaz rengi detaylarıyla dikkatleri çeken mekan tasarımıyla kitap okumak için şehirdeki en keyifli yerlerden biri. Genellikle farklı türlerden bağımsız yayınların bulunduğu dükkanda özellikle fotoğrafçılık konusunda iyi kitaplar bulunuyor. Filbooks aynı zamanda çok leziz kahveler ve tatlılar da sunan bir cafe.

İstanbul Kitapçılar Listesi | Filbooks

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Ali Paşa Değirmeni Sk. 1/1, 34425 Beyoğlu/İstanbul

 

17 – İnkılap Kitabevi

Doksan yılı aşkın geçmişi ile Türkiye’nin en köklü yayınevlerinden olan İnkılap, farklı şehirlerdeki pek çok şubesiyle hizmet veriyor. Özellikle medeniyetler tarihi, Türk ve dünya edebiyatı, felsefe gibi alanlarda kitapların öne çıktığı kitabevi online alışverişlerde de en sık tercih edilen isimlerden biri. Bünyesinde bulunan Mandolin Yayınları, 0-18 yaş arası çocuklara yönelik kitaplarıyla bu alanda da önemli bir boşluğu dolduruyor.

Adres: İskenderpaşa Mahallesi, Adnan Menderes Vatan Bulv. Historia Alışveriş Merkezi 2/4 D:308, 34080 Fatih/İstanbul

Bu içeriğin güncellendiği tarih 06/03/2019 18:14

Leave a Comment
Paylaş
denemenlazım