Mekanlar / Yeme - İçme

İstanbul’un Kahvaltı Sunan Lezzetli Mekanları

istanbul kahvaltı mekanları hafta sonu sabahları en çok aradıklarımızdan. Tüm o hızlı yaşantısı ve karmaşıklığına rağmen şanslıyız ki İstanbul’un her köşesi harika keşiflere açık bir şehir.

Konu iyi yemek yemek olduğunda da bizi hiç hayal kırıklığına uğratmıyor. Biz de sevdiğimiz tatları ve denemen lazım dediğimiz mekanları seri halde derlemeye karar verdik. Serinin ilk ayağı günün en güzel, hiç bitmesi istenmeyen öğünü kahvaltı!

Günün her saati ayrı keyifli olan ve sohbetine doyamadığımız iyi kahvaltıların peşine düştük ve ortaya bu şahane liste çıktı. Hadi keşfetmeye başlayalım!

Mangerie, Bebek

Bebek’te yıllardır varlığını sürdüren, dik merdivenlerinin bile kimseyi yıldıramadığı Mangerie’de kahvaltı vakti mekanın en mutlu saatlerini geçirmek için ideal. Bir de havalar iyiyse manzaralı terasında kahvaltının tadını çıkarmalısınız. Tavsiyemiz artık bir klasik haline gelen Mangerie kahvaltıyı ortaya söyleyip ek lezzetlerin de tadına bakmanız. Eggs Benedict çeşitleri çok iyi olan mekanın bir de tost çeşitleri var ki onlarla apayrı bir kahvaltı edebilirsiniz. Armutlu tost ve bacon focaccia tostu bir kenara not edin.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – Mangerie

Fotoğraf: @sudeloves

Adres: Bebek Mh., Cevdet Paşa Cd. No:69, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Gabfoods, Kuruçeşme

Listemizin en yenisi aynı zamanda da en sağlıklısı Gabfoods ile tanışmanın tam zamanı! Kuruçeşme’de kısa bir süre önce açılan mekanda tüm ürünler glutensiz, vegan ve işlenmiş şekerden arındırılmış şekilde servis ediliyor. Özellikle paleo beslenenler için de çeşitler sunulan Gabfoods’un granolaları ve sunumu bir şahane olan waffle’ı ile güne sağlıklı ve enerjik başlayabilirsiniz.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – Gabfoods
istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – Gabfoods
Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Arnavutkëj, Kuruçeşme Cd. no 2, 34345 Beşiktaş

Backyard, Etiler

Hem şehrin merkezi bir semtinde hem de kocaman bahçesi ve izole konumuyla gözden uzakta haliyle Backyard tam bir keyif noktası. Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel mekanın özellikle yaz aylarında bahçesinde kahvaltı etmeyi denemeniz lazım. Kahvaltı salatası ve Avokado Norwegian açık ara favorilerimiz.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – Backyard

Fotoğraf: @bahar.aydiner

Adres: Bebek Mh., 4 Bebeköy Sokak, 34342 Beşiktaş/İstanbul

 

Cafe Setup, Kabataş

Kabataş Setüstü’nün uğrak mekanı Setup’ın kahvaltılarının sevdiğimiz yanlarından biri her zevke uygun farklı seçenekler sunması. Yıllar içinde kendi müdavim kitlesini oluşturan mekanın kahvaltı menüsünde klasikleşmiş lezzetlerin yanında porridge, badem sütlü chia pudding, breakfast smoothie gibi sağlıklı ve doyurucu alternatifler de var. Fırında simitlerini ise ayrıca denemeniz lazım.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – Cafe Setup

Fotoğraf: @sevdalitatlar

Adres: Ömer Avni Mahallesi İnebolu Sokak No 9/15, Setüstü Kabataş

Kahve 6, Cihangir

Cihangir’de kahvaltı dendi mi belki çok mekan sayabilirsiniz ama iyi bir kahvaltı istediğinizde adres Kahve 6 olacaktır. Arka tarafındaki bahçesinde yer varsa özellikle o kısımda oturmanızı tavsiye ederiz. Farklı temalardaki kahvaltı tabaklarının yanında lorlu gözleme, yumurtalı ekmek, çılbır gibi seçenekler sunan mekanın veganları düşünüp vegan kahvaltılar da hazırlıyor olmalarını çok seviyoruz.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – Kahve 6

Fotoğraf: @blackwhitevivid

Adres: Kılıçali Paşa Mahallesi, Akarsu Caddesi Anahtar Sokak 13/A, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Brekkie Croissant & Cookie, Fenerbahçe

istanbul Kahvaltı Mekanları | Anadolu Yakası – Brekkie

Munchies’in yaratıcılarından bu sefer de kruvasanlı bağımlılık yapacak lezzetler geliyor. İstanbul’un en iyi kruvasanları olmaya aday mekanda lotus spread, ev yapımı reçeller ve özel krem peyniri ile sunulan sade kruvasan, lotus spread – muz kruvasan ile chicken salad favorilerimiz! Sandviçleri, kurabiyeleri ve kişleri de ayrıca denenmeli!

istanbul Kahvaltı Mekanları | Anadolu Yakası – Brekkie
istanbul Kahvaltı Mekanları | Anadolu Yakası – Brekkie

Adres: Osmanağa Mahallesi, Yoğurtçu Parkı Cd No:68/b, 34714 Kadıköy/İstanbul

Maybe Delicatessen, Kızıltoprak

Listemizin bir diğer yeni mekanı olan Maybe’nin, sunumları ve lezzetiyle masalara damgasını vuran pancakeleri şimdiden bir müdavim kitlesi yarattı. Her şeyin olabildiğince doğal ve kendi yapımları olduğu mekanda pancake kavramına da farklı bir bakış getiriyorlar. Meyveli ve tatlı klasik çeşitlerin yanında yumurta, sucuk, peynir gibi tuzlu tatların eklendiği nefis pancakeler sunuyorlar. Ayrıca granola, smoothie bowl gibi daha hafif seçenekler de var.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Anadolu Yakası – Maybe Delicatessen

Adres: Zühtüpaşa Mahallesi, Sabri Kiraz Sk. 14/B, 34724 Kadıköy/İstanbul

Aheste Pera

Yıllar önce Galata’da açılan ve enfes kahvaltısı ile ünü kulaktan kulağa yayılan Aheste, bir süredir bu lezzetlerini Şişhane’deki yeni yerlerinde sunuyor. Sadece hafta sonlarında sundukları kahvaltı menüsündeki her bir tadı ayrı ayrı sevdiğimizi söyleyebiliriz. Aslında modern Türk ve Ortadoğu mutfağından mezelerin sunulduğu Aheste, kahvaltı menüsünde de bu füzyonu nefis biçimde yansıtıyor. Kahvaltı salatası, pazılı çılbır, kükü sabzi ve pişi ile başlayan bir sabah mutluluk garantili, bizden söylemesi.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Aheste Pera

Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, Meşrutiyet Cd. 107/F, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Marika, Kurtuluş

Çok kültürlü ve nostaljik semt Kurtuluş’un açıldığı günden beri çok sevilen cafesi Marika’da sabah saatlerinde şahane tabaklar bulunuyor. Ekşi mayalı ekmek üzerinde avokado ve poşe yumurta, organik omletler, ekşi maya açık sandviçler ve pancakeler ile farklı lezzet arayışında olanlara çözüm sunuyorlar. Ortamın bir ev sıcaklığında ve nostaljik detaylar ile dolu olması kahvaltı keyfini arttırıyor.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – Marika

Adres: Bozkurt Mahallesi, Seymen Sk. No:34, 34375 Şişli/İstanbul

Özsüt Muhallebicisi, Beyoğlu

İsim benzerliği sebebiyle adaşı zincir pastane ile karışmasın; Özsüt Muhallebicisi’nin başka bir şubesi yok. Aslında birkaç ay öncesine kadar Karaköy’deki tarihi mekanlarında servise devam eden süt ve kaymak ustası mekan artık Tünel meydanındaki yeni yerinde aynı lezzette hizmet veriyor. Kuruluşu 1900’lü yılların başına dayanan Özsüt’te belki de şehirdeki en iyi manda kaymağını yiyebilirsiniz. Nefis peynir ve sucukları, bal-kaymak, manda sütü ve sahiplerinin misafirperverliği ile mükellef bir kahvaltı için en doğru adreslerden diyebiliriz.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – Özsüt Muhallebicisi

Fotoğraf: @tanabeltable

Adres: Şahkulu Mahallesi, İstiklal Cd. No:261, 34425 Beyoğlu/İstanbul

The Allis Istanbul, Beyoğlu

Soho House binasının bahçesinde yer alan The Allis’te özellikle bahar ve yaz aylarında vakit geçirmek, güne burada başlamak çok keyifli. Yeşillerin içindeki bahçesinde Allis tabağı, avokadolu ekmek ve kruvasan ile kahvaltı etmenizi öneriyoruz. Mekanın devamında otel kısmı yer aldığı için belli saatlerde çok renkli bir açık büfe kahvaltısı da oluyor. Ortak bir alan olduğundan girmek için Soho House’daki gibi üyeliğe ihtiyaç yok.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – The Allis

Fotoğraf: @f6eembnts85

Adres: Evliya Çelebi Mahallesi, 34430 Beyoğlu/Istanbul

Petra Roasting Co., Gayrettepe

Şehirdeki nitelikli kahve dükkanlarının öncülerinden olan Petra, zaman içinde kurduğu mutfak ile yemek tarafında da başarılı olduğunu kanıtladı. Alternatif kahvaltılıklar sunan kahvecide poşe yumurtalar, tartinler, kruvasanlar ve daha nice iyi lezzet ile farklı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvelerinin zaten ne kadar iyi olduğunu bilmeyen yok. Hayvan dostu bir mekan olmaları da en güzel yanları. Köpeğiniz varsa o da sizinle kahvaltınıza eşlik edebilir!

istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – Petra

Fotoğraf: @eatcleanwithtwins

Adres: Gayrettepe Mahallesi, Hoşsohbet Sokak Panorama Selenium Residence Mağaza 1, 34349 Beşiktaş/İstanbul

Yumma, Moda

Moda’da asma yapraklarının altında rengarenk bir cafe Yumma. Tasarımı ve kahvaltıları ile sizi Akdeniz havasına sokan mekanda, günlük tatlılarınının yanısıra erik marmelatlı cheesecake özel tatlılarının başında geliyor. Yumma, yöresel kahvaltı içerikleriyle Moda’da vazgeçemeyeceğiniz kahvaltı sunan mekanlardan.

istanbul Moda Kahvaltı Mekanları | Yumma

Adres: Caferağa mahallesi Fırıldak sokak 17/B MODA, 34000 Kadıköy/İstanbul

Kruvasan, Teşvikiye

Şehrin en iyi kruvasanını yapıyorlar dersek abartmış sayılmayız. Çıtır katmanları ve enfes tereyağı kokusu ile sabah erkenden müdavimlerini mekana toplamaya başlıyor. Kruvasanlarınızı klasik kahvaltı eşliğinde yiyebileceğiniz gibi reçel veya marmelat ile de isteyebilirsiniz. Cheddarlı, yabanmersinli, çikolatalı, bademli kruvasan gibi farklı çeşitler de sunuyorlar ve her birinin çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Mekanda ayrıca envai çeşit tart, kiş, ekşi mayalı ekmek gibi tamamen kendi yapımları pek çok hamur işi ürün de bulunuyor.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – Kruvasan

Fotoğraf: @kruvasanistanbul

Adres: Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. 10/C, 34365 Nişantaşı-İstanbul

Forno, Balat

Balat’ın en sevilen mekanlarından biri olan Forno’nun hafta sonu açık büfe kahvaltısı kulaktan kulağa yayılarak popüler oldu. Her şeyin kararında olduğu büfede serpme kahvaltı tadında, klasik bir kahvaltıdan beklenen tüm lezzetler var. Bununla beraber mekanın taş fırınında çıkan lezzetleri de denemeniz lazım. Taş fırında yumurta ve çıtır pideler de bambaşka bir kahvaltı fırsatı veriyor.

istanbul Kahvaltı Mekanları | Avrupa Yakası – Forno

Adres: Vodina Caddesi, Fener Kireçhane Sk. No:13/A, 34087 Fatih/İstanbul

180° Coffee Bakery, Moda

Kahvaltı saati Moda’da onlarca mekanın içinden seçim yapmak zor geliyorsa 180° Coffee Bakery’yi tercihlerinizin ilk sırasına alabilirsiniz. Özellikle yumurta çeşitleri konusunda iddialı olduklarını söyleyebiliriz. Eggs Benedict, avocado mash ve pancake üçlüsü enerjinin ve lezzetin tavan yaptığı bir kahvaltı olabilir, bizden söylemesi. Mekan tatlı konusunda da çok başarılı; uzun bir kahvaltı sonra bir de tatlı çeşitlerine göz gezdirin deriz.

istanbul Moda Kahvaltı Mekanları | Anadolu Yakası – 180° Coffee Bakery

Fotoğraf: @yiyelimguzelleselim

Adres: Caferağa Mahallesi, Dr. Esat Işık Cd. Erdal Apt. 36/a, 34710 Kadıköy/İstanbul

Naan Bakeshop, Moda

Moda’yı ekşi mayalı ekmek lezzetine ilk kavuşturan mekanlardan biri olan Naan hem bir mahalle fırını hem de taze fırın ürünlerini deneyebileceğiniz bir cafe. Bu lezzetleri denemenin en güzel saatleri de kesinlikle kahvaltıya denk geliyor. İçinde yöresel peynir ve zeytinlerin, ev yapımı reçellerin, artizan ekmek sepetinin olduğu kahvaltısı adeta keyiflenmeniz için yaratılmış. Ekşi mayalı ekmekten yapılan French toast, granola, porridge gibi leziz ve pratik kahvaltılar da bulabilirsiniz.

istanbul Moda Kahvaltı Mekanları | Anadolu Yakası – Naan Bakeshop

Fotoğraf: @sedaalceler

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Cd. No:113, 34710 Kadıköy/İstanbul

Pattis, Kadıköy

“Her saatte kahvaltı” vaadiyle yola çıkan mekan kahvaltıseverler için aranan yer olduğunu söyleyebiliriz. Tüm gün boyunca iyi kahvaltı ve iyi kahve sunan Pattis’te ekşi mayalı ekmeğe açık sandviçler, mini veya serpme kahvaltı, pancake, French toast gibi seçenekler deneyebilirsiniz. Kahvaltın her saatte güzel diyen Pattis’i bu yüzden çok seviyoruz!

istanbul Kahvaltı Mekanları | Anadolu Yakası – Pattis
istanbul Kahvaltı Mekanları | Anadolu Yakası – Pattis

Adres: Osmanağa Mahallesi, Hasırcı Başı Cd. 31/B, 34714 Kadıköy/İstanbul

Çeşme Bazlama Kahvaltı, Nişantaşı

Yaz aylarında Çeşme’deki meşhur kahvaltısının ünü kısa sürede duyulup şehre ulaşan Bazlamanın, Nişantaşı’ndaki dükkanın önündeki kuyruğu da en az kahvaltısı kadar ünlü. Ama o sırayı beklemeye değiyor tabii. Ev yapımı reçeller, pişiler, ekmek yerine adına uygun şekilde bazlamalar ve tabii Çeşme günlerini hatırlatan lor-reçel ikilisiyle mekanın da deyişiyle masadan doymadan kalmak yasak!

istanbul Kahvaltı Mekanları |  Kahvaltı Sofraları – Çeşme Bazlama Kahvaltı

Fotoğraf: @diyetisyengozdenurartikoglu

Adres: Teşvikiye, Ahmet Fetgari Sk. No: 40, 34365 Şişli/İstanbul

Bu içeriğin güncellendiği tarih 03/04/2024 16:37

Leave a Comment
Paylaş
denemenlazım