Ses Şifası Terapisi ve Ses ile Meditasyon Nedir?

“Ses Şifası Terapisi” ve “Ses ile meditasyon”, her duygu, düşünce, rahatsızlık, fiziksel engelin bir titreşim olmasından yola çıkıyor ve çeşitli enstrümanların zengin titreşimleri ile beden-zihin ve ruh seviyesindeki doğal dengeyi ona hatırlatıyor. Süreçte enstrümanların sesleri, “entrainment” denilen prensip ile beyin dalgalarını meditatif bir yere davet etmek adına etkilerken, kişinin kendi içine döndüğü bireysel ve eşsiz bir deneyimi tecrübe etmeyi sağlıyor.

Yani bize özel bir ses küresi içinde kendimize objektif bakabileceğimiz bir alan yaratıyor!

 

Nerede?

Burası @soundalatherapy ‘nin kurucusu, Meditasyon Rehberi ve  British Academy of Sound Therapy’den Ses Şifası Terapistliği mezunu @ridakirasi ‘nın stüdyosu.

Burada 50’nin üzerinde müzik aleti ve hatta altında ses telleri bulunan bir yatak bile mevcut!
Neye yarar, ne zaman ve nerede deneyimleyebilirim? gibi sorularınızın cevabını @Soundalatherapy ‘nın sayfasında bulabilirsiniz.

Neden denemen lazım?

Ses Şifası Terapisi ve Ses ile Meditasyon seanslarında, Gonglar, Himalaya Çanakları, Kristal Çanaklar, Mantra, Vokal, Davullar, Mbira gibi ve dünyanın çeşitli yerlerinde ses şifasında kullanılan enstürmanlarla, çalışılmak istenen konuya ve kişiye özel bir ses yolculuğu tasarlanıyor!

Uygulanan ses banyosunda kişinin dalgalarının, enstrümanların frekanslarına uyumlanmasıyla (entrainment) kişinin yüksek bilinç seviyelerini (altered states of  consciousness) deneyimlemesi amaçlanıyor. Seansın sonunda ses yolculuğunun kişide yarattığı rezonans (frekansların uyumu), rezistans (direnç) ya da rahatlama (release) üzerinden yansıtıcı ve bilişsel bir soru-cevap ve çözümleme ile sonlanır.

“Meditasyon en doğal ve bütün hissettiğimiz, gözlemcide kaldığımız hal. Zamanın şartları ve hızı, stres, maruz kaldığımız gereksiz bilgiler, sosyal medya ve sakinleşmeyi unutan zihnimizin meditatif beyin dalgalarına geçmesi zor. Bu yüzden insanlar meditasyon yapamadıklarını söylüyorlar sıkça. Meditasyon yapılan bir şey değil, doğal bir oluş hali! Bütün hissettiğimiz bir durum. Ses şifası terapisi, günlük hayatın içinde beynin yaydığı Beta isimli dalgaları, Alfa-Theta sınırına çekmek için entrainment isimli prensibi kullanıyor. Yani, kişinin beyin dalgaları her neredeyse onları alfa-thetaya davet ederek bedenin kendini onardığı, stresin etkilerinin tamir olduğu, yaratıcı fikirlerin ortaya çıktığı, derin gevşeme alanına çekiyor. Bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış olması ve zihnin oyunlarının ötesinde bir alanda, özümüz olan titreşim dilinden konuşuyor olması sebebi ile sesi kullanarak meditasyon yapmak bence çok şahane bir deneyim. Titreşim, zihni aradan çıkararak bizi derin gevşeme alanına davet ediyor ve ihtiyaçlarımız konusunda bazen hoşumuza gitmese de asla yalan söylemiyor. Bu yüzden ses ile meditasyon dünyası şahane, gerçek ve aynı zamanda büyülü bir dünya!”  diyor Rida.

Rida, ses odasında daha çok birebir seanslar yapıyor. Her türlü konu, ses şifası terapisinin çalışma konusu.
Aynı zamanda Türkiye ve İngiltere’de çeşitli stüdyolarda grup meditasyonları ve grup ses banyoları da düzenliyor.

Bizim kesinlikle kaçırmayacağımız en yakın oturum ise 30 Nisan günü St. Helena şapelinde gerçekleşecek olan Soundala Sound Journeying.

Ses Şifası aletleri ile 60 katılımcının titreşiminden ilham alınarak oluşturulan meditatif bir küre içerisinde topluca sessizlikte kalmayı ve birlikte yükselmeyi şiddetle #denemenlazim!
Ayrıntılar ve kayıt için [email protected]‘ a mail atabilirsiniz.

Rida Kıraşı

Yorumlar