Seyahat

Mevsimine Göre Yurtdışında Gezilecek Yerler

Hava koşulları, maliyet, niyet ve diğer pek çok turistik faktörler… Nereye seyahat edebileceğinize dair anahtar kelimeler yukarıda yazdığına göre, bu eksende bir rota çıkarmak için de kolları sıvamanın tam vakti!

Hazırsanız, mevsimine göre seyahat önerilerimize başlayalım;

 

İlkbaharda Yurtdışına Nereye Gidilir?

Parlamaya başlayan güneş, taze çiçek kokusu ve elverişli hava koşullarını da arkanıza aldıktan sonra Avrupa şehirleri arasında ideal bir seyahat gerçekleştirmek oldukça mümkün.

Mayıs ayı ortasına kadar mükemmel bir seyahat rotası oluşturmak için çalışmalara başlarken önümüze koyduğumuz başlıklar ise şöyle; bütçe dostu, düşük sezon fiyatları.

Dünyanın en büyük lale festivallerinden birine gitmenin tam zamanı. İstikamet, Mart-Mayıs ayları arasında gerçekleşmekte olan Keukenhof Lale Festivali (Hollanda).

Venedik ve Paris için de tatlı bir serinliğin sürdüğü ve gün ışığının da sokakları geç terkmeye başladığı bu mevsimde buralara seyahat hiç es geçilecek gibi değil.

Avrupa’da Gezilecek Yerler – Paris

İnsanın içini açan çiçekler, serinleten mavi sular ve bol fotojenik kareler… Capri’yi ve Amalfi sahillerini nefis bir yürüyüş rotasıyla keşfetmek için yılın en mükemmel zamanı.

Norveç’in güneybatı kıyısında yer alan Bergen, mayıs ayında yılın en güneşli zamanına sahip. Yedi tepe ve yedi fiyort ile çevrili olan Bergen aynı zamanda Unesco Dünya Mirası Koruma Listesi’ne alınmış tarihi bir limana da sahip.

Gezginler için güneş, kültür ve sonsuz bir keşif sunan Portekiz’in başkenti Lizbon, listenin yıldız şehirlerinden. Hazır oralara kadar gitmişken Regaleira Sarayı’nı da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Avrupa’da Gezilecek Yerler – Lizbon

Bir öneri de balayı çiftleri için gelsin. Santorini’ye gitmek için en ideal ayların başında yer alan Nisan, buralar için havanın ılıman ve harika olduğu bir zaman dilimi. Gün batımını seyretmek için koşa koşa gidilebilir.

Avrupa’dan daha da uzakta hayaller kuranların bilet bakması gereken rotalardan biri de Arizona.

Galiba hiçbir şey, Arizona’daki o mükemmel hava ilkbaharda kendini göstermekte. Tüm gün boyunca şort giyebilir, tabii gece de hoş bir serinliğe merhaba diyebilirsiniz. Büyük Kanyon Ulusal Parkı ziyaret ederseniz de, yanınızda bol su götürmeyi unutmayın.

Mayıs ve Haziran aylarında sıcak olacağı düşünülünce mart ayının başları Bangkok için de oldukça isabetli bir seçim olacaktır.

Yılın tüm zamanı gitmeye müsait olan Güney Amerika’nın kalbi Bolivya’ya, nisan ve ekim ayları boyunca öncelik verilebilir. Yaylaları ziyaret edebilmek için en uygun zaman bu aralık.

Ayrıca aşağıdaki şehirler de İlkbahar gezileri için biçilmiş kaftan;

  • Barcelona (İspanya)
  • Londra (İngiltere)
  • Dublin (İrlanda)
  • Sevilla (İspanya)

 

Yazın Yurtdışına Nereye Gidilir?

Avrupa’nın dört bir yanında en yoğun turist kalabalığının görüldüğü mevsime hoşgeldiniz.

Avrupalıların yaz tatili zamanı büyük şehirlerden kaçıp, daha lokal arayışlara girmesi tesadüf değil tabii. Ağustos ayında seyahat etmekten kaçınmak yerine, bir meydan okumaya girmeye niyetiniz varsa sizi böyle alalım.

Temmuz ve Ağustos aylarında Hırvatistan yolculuğuna ne dersiniz? Hırvat Adaları varken de lokasyon belirlemekte sıkıntı çekmezsiniz.

Avrupa’da Gezilecek Yerler – Montenegro

Yazın keşfetmek için mükemmel bir zaman dilimi olduğunu düşündüğümüz İsviçre Alpleri’ne ilerlemek, en doğru kararlardan olacak. İsviçre’deki nefis köylerden biri olan Lauterbrunnen de listeye mutlaka eklenmeli.

Portekiz’de sörf kampına gitmek yaz aylarının payına düşen en şahane önerilerden. Dalgalarla dans etmek gibisi yok ne de olsa.

Fransa’nın Provence şehrindeki lavanta tarlalarına uzanmak, deniz kenarı bir kumsala uzanmaktan oldukça farksız.  Haziran ayı sonunda çiçek açmaya başlayan lavanta tarlaları, tam bir keşif turunu hak ediyor.

Yurtdışında Gezilecek Yerler – Provence

Fotoğraf: @heryolculukbirmasal

Batı İrlanda’da bir yolculuğa çıkıp, Dingle ve Kenmare kasabalarına ve Wild Atlantic Way’in kayalık sahiline geçebilirsiniz.

Dünyanın uzak ucu için rota önerimiz ise; Minnesota.

Temmuz ve ağustos ayları için doğru seçim olacak olan Minnesota; Florida, Hawaii ve California’dan daha fazla kıyıya sahip. Ve bu kıyı şeridinde dinlenmek ya da Minnesota’nın parti göllerine dahil olmak için harekete geçebilirsiniz.

Tüm yaz vakit geçirebileceğiniz bir başka rota ise; New Jersey. Yaz mevsiminde hayalini kurduğunuz her şey burada.

Aşağıdaki şehirlere de göz atmayı unutmayın;

  • Oxford (İngiltere)
  • Hallstatt (Avusturya)
  • Annecy (Fransa)
  • Luzern (İsviçre)
  • San Sebastian (İspanya)
  • Berlin (Almanya)
  • Menton (Fransa)
  • Kopenhag (Danimarka)

Etkinlik Önerileri:

Bordeaux Şarap Festivali, Wimbledon Tenis Turnuvası, Tour de France, İspanya La Tomatina, Edinburgh Fringe Festivali

 

Sonbaharda Yurtdışına Nereye Gidilir?

Avrupa’ya seyahat için yılın en güzel zamanlarından kuşkusuz. Kalabakların azalmaya başladığı ama havanın hala etkileyici olmaya devam ettiği bir sezon.

Münih’te gerçekleşen Oktoberfest‘in eğlencesine katılmak için yola çıkmaya hazırsınız diye düşünüyoruz.

Yurtdışında Gezilecek Yerler – Münih

Fotoğraf: @gezicigunluk

Barselona yakınlarındaki Montserrat, sonbahar kaçamağı için inanılmaz bir seçim.

Prag’da sonbahar yaprakları arasında şehrin romantikliğine karşı koymak da pek mümkün olmasa gerek.

Yurtdışında Gezilecek Yerler – Prag

Fotoğraf: @simaylmz

Hala sahille vedalaşmaya hazır değil misiniz? Kalan güneşin tadını çıkarmak için Yunanistan’ın Korfu Adası’na adınızı yazdırabilirsiniz.

İspanya’da tatilcilerin favorisi Costa Del Sol da, bu güneş kokan listeye severek eklenebilir. Mükemmel sahil şeridinin tadını çıkarın.

Hedefi daha da uzaklara yapmak isteyenler Mississipi’ye göz kırpabilir. Yaz mevsiminin çok sıcak geçmesiyle ünlü olan Mississipi, eyaletteki etkinliklerle de paralel olarak sonbaharda hatta ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Güneşli sonbahar günleri için diğer rota önerisi ise; New Mexico. Güneşli, ılık ve kurak gündüzler, serin akşamlar sizi bekliyor.

Peki, New York için doğru zaman ne zaman? Eylül ayı sonundan ekim ayı başına kadar olan şehir için biçilmiş kaftan. Bu keyifli zaman diliminde New York’un en iyi restoranlarından birinde yemek yiyebilir ve Central Park’ta bir öğleden sonra geçirebilirsiniz.

Aşağıdaki şehirlere de göz atmayı unutmayın;

  • Santorini (Yunanistan)
  • Roma (İtalya)
  • Mosel Valley (Almanya)
  • Colmar (Fransa)

 

Kışın Yurtdışında Nereye Gidilir?

Kış ayları Avrupa kültürünün gerçek tadına varmak için en ideal zamanlar. İster bir müzede, isterseniz de keyifli bir kafede ya da Noel pazarları arasında turlayarak zaman geçirin. Şehirlerin somut çekiciliğine şimdi varmak mümkün.

Londra, ünlü Broadway prodüksiyonları, müzeleri ve barlarıyla, kış ziyareti için nokta atış adreslerden.

Yurtdışında Gezilecek Yerler – Londra

Avrupa’nın en güzel Noel pazarlarından birine denk gelin! Kuzey Kutbu’na en yakın olan şehirlerde sıcak şarabın tadına varabilirsiniz;

Eğlence severler ise Venedik’te 16 Şubat 2019 tarihinde başlayacak olan Venedik Karnavalı’nı kaçırmasın.

Yurtdışında Gezilecek Yerler – Venedik Karnavalı

Fotoğraf: @wsj

Buhar banyolarında rahatlatıcı bir kaplıca kenti olan Budapeşte ise kış ortasında ısınmak için mükemmel bir yoldur.

Avrupa sınırlarının dışına çıkacak olursak, Kolorado’ya ne dersiniz? Noel sonrası seyahat sezonu Kolorado’da daha yavaş, bu yüzden yoğun turist kalabalığı olmadan keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Özellikle de dağlarda keyifli zamanın dibine vurmak mümkün.

29 Aralık-4 Ocak tarihleri haricinde de ocak ayında Japonya’yı seyahat etmek isabetli olabilir. Mesela; Tokyo’ya ne dersiniz? Gün batımının 17:00 civarlarında olduğunu da hatırlatalım.

Güney yarımküre için kendinizi hazır hissediyor musunuz? İstikamet Yeni Zelanda.

Yeni Zelanda’nın yüksek sezonu yaz mevsiminin hüküm sürdüğü aralık ve şubat ayları arası. Ülkenin en kalabalık olduğu zamanlara yakalanmak istemezseniz de, eylül – kasım ayları arası yola çıkabilirsiniz.

Aşağıdaki şehirlere de göz atmayı unutmayın;

  • Salzburg (Avusturya)
  • Innsbruck (Avusturya)
  • Chamonix (Fransa)
  • Rothenburg ob der Tauber (Almanya)
  • Tenerife( İspanya)
  • Hinterzarten (Almanya)

 

Bu içeriğin güncellendiği tarih 03/08/2019 15:35

Leave a Comment
Paylaş
denemenlazım